Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai

OSC bate alarma: sporește riscul amenințărilor teroriste

70
(reînnoit 10:49 10.06.2018)
Liderii statelor participante la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OSC) au adoptat o declarație finală în care menționează sporirea amenințărilor teroriste în spațiul OSC.

BUCUREȘTI, 10 iun — Sputnik. Șefii statelor Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OSC) menționează sporirea amenințării teroriste din cauza revenirii luptătorilor străini, țărilor vor perfecționa mecanismele de schimb de informații despre aceștia și despre circulația lor, se spune în declarația finală a summitului.

"În legătură cu situația creată în Orientul Apropiate, statele membre menționează sporirea amenințărilor din partea militanților teroriști străini, care revin în țările de origine și își găsesc adăpost în statele terțe unde își continuă activitatea teroristă și extremist în spațiul OSC", se spune în document.

"Statele membre vor efectua o activitate de perfecționare a mecanismelor schimbului de informații cu privire la aceasta categorie de persoane și despre circulația lor, adoptarea unor măsuri mai operative de extrădare a teroriștilor străini, vor activiza cooperarea internațională atât la nivel politic, cât și pe linia serviciilor de informații", se menționează în declarație.

 

 

70
Tagurile:
declarația finală, terorism, Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, China
Tematic
Risc de „terorism catastrofal” - bombele nucleare americane staţionate în Europa
Noua strategie de apărare a SUA: Rusia și China - marii rivali, nu terorismul
Assad: terorismul în Siria există cu sprijinul Occidentului
SONDAJ: Migrația, terorismul și îmbătrânirea populației sunt problemele UE
BREAKING: cea mai restrictivă lege împotriva terorismului, adoptată în Franța

Загрузка...