Angela Merkel

Merkel: SUA distrug ordinea mondială existentă, UE adopte o poziție mai fermă

420
(reînnoit 12:55 07.06.2018)
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cere UE să adopte o poziție mai fermă în problemele internaționale în contextul în care SUA “distrug ordinea mondială existentă”.

BUCUREȘTI, 7 iun — Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat UE să adopte o poziție mai fermă în problemele internaționale, în contextul tentativelor SUA de a distruge ordinea mondială existentă. Declarația a fost făcută miercuri, în cadrul unei reuniuni a Partidului Popular European (PPE) la Munchen.

Potrivit ei, în prezent, pe lângă acțiunile distructive de divizare a NATO și ieșirea președintelui Donald Trump din acordul cu privire la schimbările climatice de la Paris, au apărut și divergențe în ceea ce privește problema comerțului transatlantic și denunțarea de către Washington a acordului nuclear cu Iranul.

"Toate aceste lucruri confirmă presupunerile că lumea se reorganizează", a declarat Merkel, fiind citată Bloomberg.

Pentru a oferi regiunii mai multă forță politică, Merkel a cerut adoptarea unor acțiuni comune privind securitatea și migrația, spunând că blocul ar trebui să-și "europenizeze" prezența în Consiliul de Securitate al ONU.

"Un grup rotativ de aproximativ zece state membre ar putea colabora cu Franța și Comisia Europeană pentru a „vorbi cu o voce europeană" pe scena mondială", a spus cancelarul.

Ea a mai adăugat că în condițiile unui politici impredictibile a lui Donald Trump, în care SUA adoptă o politică izolaționistă, instituțiile globale, precum UE, trebuie "să se reafirme". În afara de aceasta, Merkel a reamintit că Europa se confruntă cu astfel de provocări precum crizele financiare, valutare și migraționiste.

420
Tagurile:
ordinea mondială, PPE, Partidul Popular European, ONU, NATO, Angela Merkel, Donald Trump, SUA, Germania
Tematic
Merkel pledează pentru un dialog cu Rusia
Trandafirii lui Putin pentru Angela Merkel: Ipoteza ocultă și contraargumentul
Presa germană: buchetul oferit de Putin lui Merkel – o jignire
Merkel, acționată în judecată. Se dorește demiterea ei
Merkel a menționat rolul Rusiei în interesele strategice ale Germaniei
Putin a întâmpinat-o pe Merkel cu un buchet de flori
Merkel a anunțat despre ce va discuta astăzi cu Putin
Merkel a anunţat destrămarea NATO? „Europa să-şi ia destinul în propriile mâini"
Merkel și Putin se vor întâlni la Soci
Fost șef de stat: "Merkel pune presiune pe Iohannis într-un mare scandal!"
Mass-media: Trump a întrebat-o pe Merkel cum să se comporte cu Putin
Merkel a anunțat câți refugiați va mai primi Germania
Merkel a anunțat că se va întâlni în curând cu Putin
Putin a discutat cu Merkel despre atacurile SUA asupra Siriei. Ce au convenit
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

101
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

101
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...
Alimente sănătoase

OMS lămureşte dacă noul coronavirus poate fi transmis prin alimente

57
(reînnoit 19:30 14.08.2020)
Organizația Mondială a Sănătății a explicat dacă noul coronavirus poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunțat că a descoperit urme ale virusului pe produse alimentare importate.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), coronavirusul nu se transmite prin alimente.

„Nu credem că [noul] coronavirus poate fi transmis prin alimente (…). Dacă am înțeles corect, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii de ambalaje și a găsit foarte puține, mai puțin de zece pozitive”, a explicat omul de ştiinţă Maria Van Kerkhove, citat de Sputnik France

„Oamenii nu trebuie să se teamă de mâncare”

Totuşi, „știm că [virusul] poate rămâne pe suprafețe un timp” și „am transmis instrucțiuni, prin FAO [Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite], cu privire la manipularea și lucrul cu alimentele”, astfel încât lucrătorii din sectorul alimentar să fie în siguranță în mediul lor de muncă, a adăugat șeful unității pentru boli emergente din cadrul OMS.

„Oamenii nu trebuie să se teamă de alimente, nici de ambalajele alimentare, nici de lanțurile alimentare”, a declarat Michael Ryan, coordonatorul situațiilor de urgență în sănătate la Organizația Mondială a Sănătății.

„În ceea ce privește Covid-19, mâncarea noastră este sigură. Nu există informații convingătoare cu privire la ideea că alimentele sau lanțurile alimentare ar participa la transmiterea virusului”, a mai spus acesta, amintind însă de măsurile de precauție obișnuite („spălatul mâinilor”, „gătitul mâncării”).

Pe 13 august, autoritățile chineze au anunțat că au găsit urme de virus, în timpul unui control de rutină, pe mostre de aripi de pui înghețate, dar și pe ambalaje cu creveți din Ecuador.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Alimente, OMS
Tematic
Avertisment OMS: vara nu îi protejează pe oameni de coronavirus
Mesaj important, corect al OMS – prezentat într-o formă controversată
OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19

Загрузка...