George Soros

Soros avertizeaza: UE „îşi sapă propria groapă”

194
(reînnoit 18:11 06.06.2018)
Schimbările în plan politic din Italia îl alarmează pe miliardarul George Soros. Acesta a avertizat UE că îşi va „săpa propria groapă”

BUCUREŞTI, 6 iun — Sputnik, Doina Crainic. Avertismentul lui George Soros vine în contextul în care noul Guvern italian a promis că va pune capăt „afacerii" imigrației. 

Miliardarul american consideră că recenta ascensiune a partidului italian naţionalist Lega Nord, care a format o coaliție cu mișcarea populistă „Cinci stele" în noul guvern, este rezultatul politicilor eronate privind imigraţia aplicate de UE, politici care „au impus o povară nedreaptă" asupra ţării. 

„Din septembrie 2015, Franța și Austria și-au închis frontierele, iar imigranții care au fost salvați pe mare au fost blocaţi în Italia. Nu numai că a fost un lucru nedrept, dar şi o povară financiară substanţială, într-un moment în care Italia a rămas, din punct de vedere economic, în urma altor țări europene", a scris Soros în Corriere della Sera.

El a adăugat că există o tendință puternică în Europa de a profita de oportunitate [reprezentată de formarea acestui nou guvern italian pentru a „ţine o lecţie" Italiei. 

„Dacă UE va proceda astfel, își va săpa propria groapă, provocând o reacție negativă din partea electoratului italian care ar putea oferi, în consecință, o majoritate și mai mare" populiștilor, a avertizat Soros. 

În plus, miliardarul a îndemnat UE să sprijine Italia prin faptul de a contribui la finanțarea primirii imigranților care ajung acolo. 

Noul prim-ministru italian, Giuseppe Conte, a prezentat marți Senatului schița cu programului său de guvernare, în special cu privire la chestiunea imigraţiei, și a promis că va pune capăt „afacerii" imigrației, cerând în același timp „distribuirea" refugiaților în alte țări ale UE. 

Din 2013, Italia a găzduit 700.000 de imigranți, în special din Africa de Nord. În conformitate cu Regulamentul de la Dublin, care prevede că refugiații trebuie să solicite azil în statul membru în care aceștia intră prima dată, țara a trebuit să îi găzduiească și să gestioneze cererile de azil. Potrivit autorităților, aproximativ 13.500 de solicitanți de azil au fost deja înregistrați în acest an în Italia.

194
Tagurile:
refugiați, guvern, imigranți, miliardar, Giuseppe Conte, George Soros, Uniunea Europeană, Italia
Тема:
Cine este George Soros (109)
Tematic
Noul guvern al Italiei cere anularea sancțiunilor antirusești
Cizma italiană lovește Europa în fund: primul guvern anti-sistem din nucleul dur al UE!
OFICIAL - Fostul director FMI, Carlo Cottarelli, noul premier interimar al Italiei
Eşec în Italia la formarea Guvernului din cauza unui ministru anti-UE

Загрузка...