Erupția vulcanului Fuego

Dezastru, acum: imensul vulcan a lovit iar! Explozie uriașă, morți, erupții. VIDEO

411
(reînnoit 10:46 06.06.2018)
O nouă erupție a îngrozit întreaga zonă, s-au întrerupt toate lucrările de salvare, se așteaptă noi scurgeri de lavă, bombe piroclastice, șuvoaie de noroi.

BUCUREȘTI, 6 iunie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cele mai recente estimări, ultima erupție a Volcan de Fuego a produs până acum 75 de morți, dar aproape 200 sunt dați dispăruți.

Dar, recent, activitatea echipelor de salvare a fost întreruptă de o explozie extreme de puternică, oamenii au părăsit în grabă pantele muntelui. Vulcanologii se așteaptă la noi scurgeri piroclastice, lavă, cenuşă, roci fierbinţi, râuri de noroi — toate acestea ar putea apărea în următoarele ore.

Potrivit autorităților, au fost evacuate 3.271 persoane, iar alți 2.625 de locuitori au fost relocați pentru a fi protejați de calamitate.

O estimare recentă arată că, în total circa 1,7 milioane de oameni au fost afectați de recenta erupție a vulcanului, iar dezastrul nu s-a încheiat.

Norul de cenușă este răspândit pe zeci de kilometri, efectele fiind încă greu de apreciat.

Volcan de Fuego este un munte uriaș, cu o înălţime de 3.763 de metri. Situat la doar 35 de kilometri de capitala Republicii Guatemala, Nueva Guatemala de la Asuncion, este considerat unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

 

411
Tagurile:
nouă erupție, Volcan de Fuego, video, Guatemala
Tematic
VIDEO timelapse: Ofensiva lavei vulcanice
Nu ratați priveliștea: Vulcanul Sinabung din Sumatra, pus iarăși pe treabă. VIDEO
COD ROȘU: Erupție vulcanică iminentă în Bali. Aeroport închis, evacuare (VIDEO)

Загрузка...