Richard Grenell

Scandal la Berlin: se cere expulzarea ambasadorului SUA

633
(reînnoit 15:31 05.06.2018)
Mai mulți politicieni germani au cerut expulzarea ambasadorului SUA în Germania, după ce diplomatul american a declarat că își propune consolidarea tuturor forțelor conservatoare din Europa.

BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik. Câțiva politicieni germani au cerut expulzarea ambasadorului SUA din Germania, Richard Grenell, după ce acesta a îndemnat la consolidarea tuturor forțelor conservatoare din Europa, scrie portalul thelocal.de.

"Ce face acest om este unic în istoria diplomației", a declarat, marți, pentru DPA fostul lider al social-democraților (SPD), Martin Schulz.

În loc să adopte o poziție neutră față de țara gazdă, Grennell se poartă ca un emisar al unei mișcări politice, a spus Schulz, care a deținut funcția de președinte al SPD până la începutul acestui an.

"Dacă ambasadorul german la Washington ar declara că este acolo pentru a consolida democrații, va fi imediat expulzat", a adăugat Schulz.

Grenell a provocat reacții furibunde în Germania, după ce a oferit un interviu site-ului de știri de extremă dreapta Breitbart, în care a declarat că își propune "să consolideze alte mișcări conservatoare din întreaga Europă".

El l-a invitat, de asemenea, pe cancelarul conservator al Austriei, Sebastian Kurz, la o cină în cursul acestei luni. Cancelarul austriac a format recent un guvern de coaliție cu un partid de extremă dreapta (Partidul Libertății, n.r.) și rămâne un critic vocal al politicilor imigraționiste ale Germaniei.

În interviul oferit portalului american Breitbart, Grenell l-a numit pe Kurz "un star rock", descriindu-se drept "un mare fan" al șefului executivului austriac.

Politicienii din Germania au fost mai puțin impresionați, calificând această mișcare drept o încercare de imixtiune în afacerile europene.

"Sper că vizita lui Kurz va conduce la faptul că domnul Grenell se va afla pentru o perioadă scurtă de timp în postul de ambasador în Germania", a spus Schulz.

Marți, Sahra Wagenknecht, liderul Die Linke, a cerut, de asemenea, expulzarea  lui Grenell din țară.

"Oricine decide așa cum a făcut-o ambasadorul SUA, Grenell, și anume că e posibil să conduci ca un moșier peste Europa, nu mai poate rămâne ambasador în Germania", a declarat ea pentru Die Welt.

"Dacă guvernul are o atitudine serioasă în ceea ce privește suveranitatea țării noastre, nu ar trebui să-l invite la cafea, ci să-l expulzeze".

Grenell urmează să se întâlnească cu oficiali de la Ministerul german de Externe în cursul acestei săptămâni pentru o întrevedere planificată. Cu toate acestea, ministerul a arătat clar că se așteaptă ca ambasadorul să-și clarifice recentele remarci.

Ambasadorul, care e un gay declarat, dar cu viziuni conservatoare, a stârnit deja o revoltă în prima zi a mandatului său, când a cerut oamenilor antreprenorilor germani să nu mai facă afaceri cu Iranul.

Mai mulți politicieni l-au avertizat public în acel moment să nu se amestece în afacerile interne ale Germaniei.

633
Tagurile:
conservatori, Ambasadorul SUA, Richard Grenell, Sebastian Kurz, Martin Schulz, Austria, SUA, Germania
Tematic
Ultima oră: Declarație surprinzătoare și ciudată a Ambasadei SUA în cazul CCR - Kovesi
Kremlinul: Deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim ar putea agrava situația
Moment istoric: Ambasadorii SUA și Rusiei au dat o lecție comună politicienilor români!
Ambasadorul rus la ONU, declarație șocantă despre un război între Rusia şi SUA
Revoltător! Mesajul dat de Ambasada SUA la Bucureşti în Sâmbăta Mare!
Ambasada SUA, surpriză - când poate decide Iohannis DA sau NU pentru Kovesi
Laura Kovesi – „campanie electorală” la ONG partener al Ambasadei SUA
Ambasada SUA, denunțată de o oficialitate: "S-au implicat în alegeri"
Agenţii de securitate ai ambasadorului SUA la Bucureşti, „în pragul nebuniei"!
„Au pus lacătul la ușă”: ambasada SUA de la București își suspendă activitatea
Recenta tăcere a Ambasadei SUA și o vizită cu interese financiare mari
Reprezentantul ambasadei SUA, convocat repetat de MAE al Turciei. Aflați cauzele
Fundătura Nord-americană, 8: noua adresă a ambasadei SUA la Moscova?
Protest la ambasada SUA de la București împotriva deciziei lui Trump
Reacția ambasadei SUA la evenimentele din Kiev

Загрузка...