George Soros

Fostul președinte APCE: Soros controlează instituțiile europene

410
(reînnoit 10:14 05.06.2018)
Fostul președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Pedro Agramunt este acuzat de corupție. Pentru a-și salva reputația, acesta a demarat o investigație proprie, în urma căreia a descoperit că în instituțiile europene funcționează o rețea de organizații care se află sub controlul miliardarului George Soros.

BUCUREȘTI, 4 iun — Sputnik. În octombrie 2017, Pedro Agramunt și-a prezentat demisia din funcția de președinte al APCE, în urma unui scandal legat de o deplasare în Siria. Cu șase luni mai devreme, în luna martie, Agramunt a vizitat baza aeriană Khmeimim din Siria, împreună cu deputați din Duma de Stat a Rusiei, parlamentari din Belgia, Italia, Serbia și Cehia, având și o întrevedere cu președintele Bashar Assad. Pe lângă aceste "acțiuni prorusești", el a fost acuzat și de corupție, iar după ce și-a depus mandatul, a decis să investigheze care sunt forțele reale care se află în spatele acelor oameni și organizații care au demarat o companie politică negativă împotriva lui. Detaliile care au ieșit la suprafață au fost surprinzătoare. Agramunt și-a împărtășit concluziile cu agenția Sputnik France

Unul din principalii acuzatori a fost așa-numitul centru independent "Inițiativa Europeană de Stabilitate" (European Stability Initiative, ESI), condusă de Gerald Knaus. Centrul a publicat un raport în care se aduc acuzații lui Agramunt, documentul fiind utilizat de comisia Consiliului Europei. ESI se poziționează în calitate de simplă organizație neguvernamentală, însă, în realitate, potrivit informațiilor avocaților lui Agramunt, această structură de lobby este menționată în registrul lobby-știlor de pe lângă Comisia Europeană și Parlamentul European.

În calitatea sa de președinte al APCE, Pedro Agramunt, a insistat asupra identificării și transparentizării tuturor structurilor de lobby. Potrivit lui, el și-a propus să determine lobby-ul activ din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să iasă la suprafață. Faptul că principalele acuzații au venit din partea unei organizații de lobby arată destul de straniu, iar echidistanța acestora ridică mai multe semne de întrebare.

Totul devine și mai interesant dacă este examinat profilul directorului ESI. Gerald Knaus are relații strânse cu un oarecare Nicolas White, președintele organizației "Diplomația Independentă" (Independent Diplomacy), care își propune internaționalizarea mișcării pentru independența Cataloniei și anume acestei organizații s-a adresat guvernul catalan în iureșul luptei pentru ieșirea din componența Spaniei.

Pedro Agramut este un politician spaniol cunoscut, membru al Partidului Popular, un adept al unității și integrității țării și un oponent al secesionismului catalan. Adică, poziția lui politică contravine direct eforturilor depuse de White. Despre ce echidistanță putem vorbi în cazul dat?

Knaus și White sunt legați nu doar de niște relații personale, dar și  de o sursă de finanțare comună a organizațiilor lor. E vorba de fundația pentru Societatea Deschisă (Foundation To Promote an Open Society — FPOS), care aparține miliardarului George Soros. Se pare că teoria "trei strângeri de mână" a funcționat de minune.

Pe lângă ESI, împotriva lui Agramunt s-au pronunțat și doi cetățeni ai Rusiei — Olga Zaharova și Yuriy Djibladze, fondatori ai Platformei Solidarității Civice (Civic Society Platform). Potrivit celor doi, el ar fi oferit mită pentru a obține o victorie în alegerile președintelui APCE. Cu toate acestea, Agramunt a fost unicul candidat înaintat pentru această funcție, fără a avea nevoie de a cumpăra voturile cuiva.

Aici apare un detaliu interesant: în octombrie 2017, când a fost organizat referendumul pentru independența Cataloniei, Zaharova și Djebladze se aflau la Barcelona, fiind invitați de Organizația internațională împotriva torturii, finanțată de același Soros. În capitala catalană aceștia a făcut cunoștință cu un oarecare David Bondia, un adept al separării provinciei de Spania, fiind și șeful Institutului Catalan pentru Drepturile omului, aflată în relații strânse cu organizația Societatea Deschisă a Europei (Open Society of Europe), o altă creație a miliardarului american.

În acest fel, Pedro Agramunt a ajuns la concluzia că acuzațiile aduse împotriva lui au venit din partea unor organizații care au legături directe sau indirecte cu George Soros, înțelegând cât de strâns sunt controlate de către acest om de afaceri structurile infiltrate în instituțiile europene și ce metode folosesc pentru a-și promova agenda politică.

Activitatea lui George Soros nu se limitează la lobby în parlamente. Numeroase ONG-uri din lumea întreagă lucrează nu doar cu deputați și funcționarii de stat, dar și cu forțele de opoziție, presa, opinia publică și de fiecare dată îndeplinesc anumite sarcini politice concrete. Una din acestea, spre exemplu, a fost mișcarea de catalană de secesiune. Acum, noul obiectiv este unul diametral opus: Soros acționează pentru a determina Marea Britanie să renunțe la Brexit.

infographie
© Sputnik
infographie

Ceva mai devreme, miliardarul a anunțat că pe 8 iunie în Regatul Unit urmează să fie lansată o campanie națională pentru organizarea unui nou referendum care ar anula procedura de ieșire din UE. A fost înființată mișcarea Best of Britain, care planifică organizarea mai multor acțiuni de protest. Soros a direcționat partizanilor britanici ai integrării europene peste jumătate de milion de lire sterline (aproximativ 700 mii dolari).

Nu tuturora le este pe plac o astfel de activitate a lui Soros. Ungaria a adoptat o serie de legi cu privire la agenți străini, care a determinat retragerea din țară a Universității Central-Europene și a organizațiilor afiliate Societății Deschise, înființate de Soros. Acest pas a lui Viktor Orban a provocat un mare scandal în relația cu Bruxelles. În lupta cu Soros s-au inclus și alte state din Europa de Est, în special Polonia. La rândul său, Israelul a expulzat organizațiile care au legături cu Societatea Deschisă. Activitatea miliardarului provoacă tot mai mari nemulțumiri chiar și în SUA.

410
Tagurile:
George Soros, Spania
Тема:
Cine este George Soros (123)
Tematic
Soros se întoarce la politica britanică - susține un al doilea referendum pentru BREXIT
Știrea momentului: Soros alertează Europa - "E iminentă o mare criză"
Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit. Noi dezvăluiri
Soros şi UE „caută să stârnească dezbinare şi ură" înainte de Cupa Mondială
Fundaţia lui Soros își încheie activitatea în Ungaria, dar nu pleacă cu totul
Campania lui Orban dă roade: fundaţia lui Soros se mută la Berlin
Dezvăluirea zilei: Kovesi - legătură clară cu „Lista neagră", Bruxelles și... Soros
Legea „Stop Soros”, suveranitate, invazia imigranţilor – analist politic ungur
Organizație finanțată de Soros: Ungaria, mai coruptă decât România
Trump, Soros... Illuminati controlează întreaga lume?
Semne rele pentru Kovesi: pierde sprijinul lui Soros
Un nou referendum pentru Brexit: George Soros nu se oprește
Brexit. Membru PE: Soros susţine o mişcare elitistă ce sfidează voinţa populară
Soros are un duşman în România: „Partidul generalilor"
Soros plăteşte bani grei pe o campanie anti-Brexit
Soros dezvăluie planurile sale pentru Europa. „Salvarea UE... de ea însăşi"
Dovezi incendiare: Finanțare anti-PSD prin Soros și... guvernul Olandei
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

181
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

181
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

127
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

127
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...