Vladimir Poutine et Donald Trump

Casa Albă se pregătește de întâlnirea Trump-Putin

80
(reînnoit 11:27 02.06.2018)
Administrația americană negociază o posibilă întâlnire între liderul de la Casa Albă și omologul său rus, scrie The Wall Street Journal. Kremlinul nu a confirmat încă aceste informații.

BUCUREȘTI, 2 iun — Sputnik. Casa Albă discută posibilitatea organizării unei întâlniri între Donald Trump și Vladimir Putin, informează site-ul Wall Street Journal.

Potrivit unei surse anonime din Casa Albă, ambasadorul SUA în Rusia, Jon Huntsman, se află actualmente în vizită la Washington pentru a contribui la organizarea acestui eventual eveniment. Organizarea acestui summit face parte din miza diplomatului de ceva timp.

O astfel de întâlnire nu este pentru moment decât la o etapă de proiect, nici locul, nici data nu au fost încă stabilite, precizează ziarul american.

În cadrul unei convorbiri telefonice de la sfârșitul lunii martie, președintele american i-a propus omologului său rus o întâlnire la Casa Albă. Cu toate acestea, într-un interviu acordat Sputnik, șeful diplomației ruse a subliniat că nu sunt în curs niciun fel de pregătiri pentru un astfel de summit.

Yuri Ușakov, consilier al Kremlinului, a spus că întâlnirea dintre Trump și Putin nu era pe ordinea de zi până la summitul G7 programat pentru noiembrie.

Șefii de state american și rus s-au întâlnit de două ori. În luna iulie, președinții au purtat discuții la summitul G20 de la Hamburg cu privire la problemele relațiilor bilaterale și ale crizelor siriană și ucraineană. În noiembrie 2017, Putin și Trump au avut o scurtă conversație la summitul APEC din Danang, Vietnam. În cadrul reuniunii, au aprobat o declarație comună privind Siria. După aceea, șefii de stat au vorbit de mai multe ori prin telefon.

80
Тема:
Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)

Загрузка...