Pedro Sanchez

Noul guvern, socialist, al Spaniei, dispus ”răspundă provocărilor”

157
(reînnoit 18:06 01.06.2018)
O va face nu oricum, ci ”modest, cu dăruire de sine și decis”, după cum reiese din spusele viitorului prim-ministru.

BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik. Această abordare este una specifică pentru orice guvern format de partidul lui, a declarat liderul socialiștilor spanioli, Pedro Sanchez.

”Sunt conștient de responsabilitatea pe care mi-o asum într-un moment politic atât de dificil pentru țara noastră. Voi răspunde tuturor provocărilor cu care se confruntă Spania”, a spus politicianul însărcinat cu formarea noului guvern.

Potrivit lui, obiectivul este transformarea și modernizarea țării, dar, totodată, soluționarea ”problemelor sociale urgente ale multor oameni afectați de instabilitate și inechitate”.

Vineri Congresul deputaților a sprijinit moțiunea de cenzură împotriva lui Mariano Rajoy, șeful guvernului format de Partidului popular. Propunerea a fost inițiată în urma unei hotărâri judecătorești recente, care a găsit mai mulți oficiali ai formațiunii de guvernământ vinovați de delapidare, evaziune fiscală și numeroase alte infracțiuni.

Guvernul Sanchez va fi al șaptelea după revenirea Spaniei pe făgașul dezvoltării democratice, în deceniul opt al secolului XX.

157
Tagurile:
declarație, prim-ministru, Pedro Sanchez, Spania
Tematic
Românii din Spania: Ghidul de ajutoare sociale pentru familie şi aplicaţie cu oferte
Ninsoare în Spania, în plină primăvară - VIDEO
Sosia lui Trump a fost reperată în Spania
"Europa, ești o rușine!" - Manifestație masivă în Spania, reîncepe nebunia! VIDEO

Загрузка...