Russian Foreign Minister Sergei Lavrov, left, and North Korean leader Kim Jong Un meet in Pyongyang

Coreea de Sud vrea ca Rusia joace un rol mai mare în procesul de pace Coreean

81
(reînnoit 11:08 01.06.2018)
Ministrul adjunct de Externe al Coreei de Sud, Lim Sung-nam, a mulțumit vineri Rusiei pentru sprijin și a chemat ca aceasta să joace un rol mai mare în eforturile de pace Coreene.

BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik. "[Noi] sperăm ca Rusia să joace un rol mult mai constructiv și să aibă o comunicare strategică mult mai apropiată cu noi”, a spus Lim, citat de Yonhap, în cadrul întâlnirii cu ministrul adjunct de Externe al Rusiei Vladimir Titov, aflat în vizită.

Întâlnirea a avut loc imediat după vizita ministrului rus de Externe, Sergei Lavrov, la Phenian, pentru discuții cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, și cu șeful diplomației Ri Yong Ho.

Lavrov a declarat că la invitat pe Kim în Rusia și a promis ajutorul Moscovei în punerea în aplicare a oricăror acorduri care ar trebui să fie semnate la summiturile Nordului cu Coreea de Sud și Statele Unite.

Ministrul rus de Externe a spus anterior că fiecare parte ar trebui să "ruleze cu atenție atunci când vine vorba de contactele noi și de relansarea legăturilor dintre cele două Corei și între Coreea de Nord și Statele Unite".

81
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

24
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

24
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

AstraZeneca: două noi cazuri de tromboză, inclusiv un deces, în Franța

41
(reînnoit 07:27 08.05.2021)
Două noi cazuri de tromboză atipică (cheaguri), inclusiv un deces, asociate cu vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19, au fost înregistrate în Franța în perioada 23-29 aprilie, potrivit autorităților sanitare.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. De la începerea vaccinării cu produsul AstraZeneca, în Franța au avut loc „30 de cazuri, inclusiv 9 decese în total”, de tromboze rare, din peste 3.855.000 de injectări efectuate până pe 29 aprilie, potrivit Agenției Franceze pentru Medicamente (Ansm). Ultimele două cazuri, printre care un deces, au fost înregistrate în perioada 23 aprilie - 29 aprilie.

Aceste două noi cazuri se referă la două femei, de 60 și, respectiv, 70 de ani, care au suferit de tromboză venoasă cerebrală, dintre care la una a fost asociată trombocitopenia (deficit de trombocite sanguine), potrivit Agenţiei.

Începând cu 19 martie 2021, utilizarea vaccinului Vaxzevria de la AstraZeneca a fost rezervată doar persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, amintește agenția de sănătate.

Mai mult, în ceea ce privește vaccinul de la Pfizer / BioNTech (Comirnaty), în perioada 16 aprilie - 29 aprilie, Ansm a raportat două „cazuri potențiale” de efecte secundare severe.

„În urma declarării a 6 noi cazuri de pancreatită acută, inclusiv un deces” în acest interval, toate cazurile declarate de la începutul vaccinării au fost revizuite.

Analiza celor 15 cazuri grave (14 cazuri cu rezultat favorabil și 1 deces) de pancreatită acută raportate în total arată că, în aproape o treime dintre cazuri, acestea au apărut la pacienții cu antecedente de patologii pancreatice sau biliare.

Printre efectele secundare aflate deja sub supraveghere, analiza a două noi cazuri de sindrom Guillain Barré (un atac neurologic, denumit și poliradiculoneurită acută), care au adus totalul acestora la 7 de la începutul vaccinării, „confirmă faptul că acest efect secundar rar constituie un potențial efect [legat de vaccin]” , a adăugat Ansm, potrivit Sputnik France

În total, peste 15.813.000 de injectări au fost efectuate, până pe 29 aprilie, cu acest vaccin de la laboratoarele american și german Pfizer/BioNTech.

41
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
OMS cere date despre riscurile vaccinului AstraZeneca
Cum se leapădă UE de AstraZeneca
E oficial: Comisia Europeană a dat în judecată AstraZeneca!

Загрузка...