Închisoare

Exploziv! Ce a îndurat Abd al-Rahim al-Nashiri în închisoarea secretă CIA

303
(reînnoit 17:40 01.06.2018)
Surse din Serviciile Secrete au dezvăluit detalii cutremurătoare despre torturile la care a fost supus cetăţeanul saudit - întrec orice imaginaţie!

BUCUREŞTI, 1 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Confirmarea zvonului privind existenţa centrelor de detenţie, după ce sirianul Abd al-Rahim al-Nashiri, acuzat de acte de terorism, a dat România în judecată la CEDO, face ca detalii despre ce se petrecea în spatele uşilor închise să fie făcute publice!

Dezvăluirile făcute de surse din serviciile de informaţii arată o realitate de-a dreptul înspăimântătoare, care s-a petrecut pe teritoriul României, în cel mai mare secret, fiind orchestrată de partenerii strategici.

„Nu avea voie să recite din Coran, rugăciunea era interzisă, dar când urmăreau să îl batjocorească îi spuneau: „Dă-i drumul şi roagă-te!" El se gândea că agenţii deveniseră dintr-o dată prietenoşi, dar nu făceau altceva decât să-şi bată joc de religia lui", au precizat sursele, potrivit cancan.ro.

​Urmau însă atrocităţi care, potrivit aceloraşi surse, mai erau practicate doar în lagăre. Vorbim despre faptul că sauditul ar fi fost dus, zilnic, într-o cameră unde era foarte frig, ca într-un frigider. El nu putea suporta frigul, fapt luat în considerare de anchetatori şi folosit eficient.

„Ei (anchetatorii — n. a.) nu stăteau în cameră, veneau doar ca să-l umilească şi să-l tortureze, după care plecau în camera de monitorizare. Evident că aceştia erau bine îmbrăcaţi", au precizat sursele, care au adăugat că cea mai cruntă tortură o îndura atunci când refuza să mănânce. Mai exact, omul era pus să stea cu capul în jos, aplecat, apoi îi era introdus un tub rectal foarte mare prin care era hrănit.

Episodul este, de altfel, evocat şi în decizia de joi a CEDO, care spune că, potrivit raportului din 2014 al Senatului american asupra torturii practicate de CIA, „dl. Al Nashiri a fost supus hrănirii rectale, la un moment dat, în 2004, când era deţinut în Bucureşti, pentru că a încercat să facă o grevă a foamei, iar în 2005 a fost în pragul colapsului".

Despre ”tehnica interogării” vorbesc eleocvent desenele, recent declasificate, ale lui Abou Zoubaydah, alt deținut în închisorile secrete CIA.

Sputnik a notat, ieri, că Europa confirmă acum ceea ce Vadim dezvăluise cu 13 ani în urmă, dând mai multe detalii „la cald" despre faptul că CEDO a condamnat România şi Lituania în cazul cenrelor de detenţie secrete ale CIA.

303
Tagurile:
închisoare secretă, practicarea torturii, detenție, CIA, Abd al-Rahim al-Nashiri, România
Tematic
Tentativă anti-Trump: redeschiderea închisorilor CIA
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

384
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

384
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

354
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

354
Tagurile:
Iran

Загрузка...
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

0
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

0
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...