Armament disponibil în Siria

Descoperite în Siria: Arme NATO şi alte dotări ale insurgenţilor

562
(reînnoit 22:01 21.05.2018)
Militari ruşi și membri ai trupelor guvernului Assad au reperat în teritoriile eliberate depozite cu material de război produs în state membre ale Alianţei Atlanticului de Nord, precum și unităţi subterane de producție de explozivi.

BUCUREŞTI, 21 mai — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unui comunicat al Centrului rus pentru reconciliere în Siria, au mai fost descoperite tuneluri subterane dotate cu mijloace medicale, precum și centre de detenție pentru civili. Prospectorii sirieni continuă să înlăture minele neexplodate din zonele eliberate.

„Suntem în așezarea Zaafarana din provincia Homs, la un punct de observație al grupului terorist al Frontul al-Nusra. Putem observa aici un număr mare de măști de gaz, arme produse în străinătate, cum sunt, de exemplu, rachete ghidate antitanc TOW-2. Facilitățile sunt foarte bine dotate", a declarat reprezentantul Centrului, Andrei Nekipelov, citat de Sputnik International

Anterior, forțele guvernamentale siriene au anunțat în repetate rânduri că au descoperit arme ale militanţilor, care au fost produse în state membre ale NATO, precum și în Israel. Deși informațiile nu au fost nici confirmate, nici infirmate de membrii Alianței, SUA, alături de unii dintre aliații lor din UE, au susținut ceea ce descriau a fi o „opoziție moderată din Siria", de la începutul războiului civil în 2011.

În ciuda faptului că statele occidentale acordau instruire și echipamente militare exclusiv „rebelilor" sirieni, armamentul a fost adesea descoperit mai târziu în mâinile grupărilor teroriste Daesh și Al-Nusra Front (Daesh, cunoscută și sub numele ISIS sau Statul Islamic, și Frontul al-Nusra, sunt grupări teroriste, declarate ilegale în Rusia), potrivit relatărilor din presă și oficialilor Pentagonului.

Rusia, alături de Iran și Turcia, este un garant al regimului de încetare a focului în Siria. Moscova a asistat, de asemenea, Damascul, prin sprijinirea luptei împotriva diferitelor grupări teroriste și prin acordarea de ajutor umanitar locuitorilor țării devastate de criză şi război.

562
Tagurile:
rebeli, arme nato, dotări, depozite, descoperire, Centrul rus pentru reconcilier, Siria
Тема:
Războiul din Siria (407)
Tematic
Kremlinul explică de ce nu va livra sisteme S-300 Siriei
SUA acuză Iranul de agresiune asupra Israelului de pe teritoriul Siriei
Reabilitarea post-conflict a Siriei: Costurile sunt enorme
Siria a doborât jumătate din rachetele lansate de Israel noaptea trecută
Franța nu exclude un nou atac asupra Siriei
Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
Lavrov: SUA nu intenționează să părăsească Siria, poziționându-se pe Eufrat

Загрузка...