Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

UE are plan de blocare a sancțiunilor SUA împotriva Iranului

128
(reînnoit 14:06 18.05.2018)
Comisia Europeană a făcut public un plan de măsuri care vor anula urmările sancțiunilor SUA împotriva Iranului.

BUCUREȘTI, 20 mai — Sputnik. Comisia Europeană și-a făcut public, luni, un plan de măsuri de răspuns la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Iranului, lansând procedura de reactualizare a legii din 1996, care are menirea să blocheze urmările noilor măsuri restrictive care ar viza companiile europene.

"A fost lansat procesul oficial de activare a "directivelor de blocare" prin actualizarea listei de sancțiuni ale SUA în raport cu Iranul. Directiva de blocare interzice companiilor din UE să respecte efectele sancțiunilor extrateritoriale ale SUA, permite companiilor să solicite despăgubiri ca urmare a acestor sancțiuni și invalidează pe teritoriul UE orice decizii a instanțelor de judecată străine, care se bazează pe aceste sancțiuni", se spune în declarația Comisiei Europene.

"Obiectivul urmărit este intrarea în vigoare a acestor măsuri până la 6 august 2018, când va intra în vigoare prima partidă a sancțiunilor SUA", se spune în nota anexată la lista de măsuri.

„În afară de aceasta, UE va elimina toate piedicile în fața adoptării de către a Banca Europeană de Investiții a deciziilor în cadrul garanțiilor bugetare ale UE cu privire la finanțarea activităților din afara UE în Iran, care ar fi utile, în special, pentru companii mici și mijlocii. Toate regulile și procedurile respective se vor extinde asupra unor operațiuni financiare specifice", se spune în comunicat.

În afară de aceasta, UE propune statele Uniunii Europene să elaboreze mecanisme bancare care ar permite Iranului să obțină profit din comerțul cu petrol, în cazul sancțiunilor SUA împotriva unor entități din UE care participă în astfel de afaceri.

128
Tagurile:
sancțiuni, plan, Banca Europeană de Investiții, Uniunea Europeană, SUA, Iran
Tematic
Lavrov: SUA exercită presiuni asupra semnatorilor acordului cu Iranul
Lavrov: Rusia are interese legitime în menținerea acordului cu Iranul
Liderii statelor UE caută un răspuns comun la retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul
Mogherini: UE va menține acordul cu Iranul
SUA acuză Iranul de agresiune asupra Israelului de pe teritoriul Siriei
România ignoră amenințările SUA: “avem interese puternice în Iran”
Obama "tună şi fulgeră" după anunţul lui Trump de retragere din acordul nuclear cu Iranul
Reacţia Rusiei la decizia lui Trump de a se retrage din acordul cu Iranul
În definitiv, DA! SUA se retrag din acordul nuclear cu Iranul și reiau sancțiunile
Da sau nu, până la urmă? O altă sursă dezminte că Trump ar fi decis ceva cu Iranul
După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu îl telefonează pe Putin
Liderul Iranului către SUA: Vor fi consecințe grave
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"

82
(reînnoit 23:20 11.08.2020)
Oameni în negru, fără însemne oficiale atacă jurnaliștii, le extrag cardurile de memorie și distrug aparatele foto și video.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Persoane în uniformă neagră și căști bruschează jurnaliștii, le confiscă cardurile de memorie, distrug aparatele și le smulg ecusoanele de jurnaliști, a relatat agenției Sputnik Belarus reporterul foto al Associated Press, Serghei Grits.

Potrivit lui, pe la orele nouă seara, spre angajații instituțiilor de presă, care activau în apropierea hotelului Orbita, s-au apropiat câteva persoane cu caschete, fără semne distinctive.

“Cu trei lovituri cu pumnul mi-au distrus ecranul camerei. De la alți șase colegi le-au extras cardurile de memorie”, a menționat Grits.

Reporterul foto a specificat că inițial acești “oameni în negru” au dispersat demonstranții, iar apoi au revenit pentru “a rezolva” jurnaliștii.

Potrivit Sputnik, pe bulevardul Dzerjinski a fost distrus aparatul foto al reporterului portalului TUT.BY, Vadim Zamirovski. Jurnalistul consideră că miliția a primit indicații să distrugă camerele.

82
Tagurile:
Minsk, Belarus
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

Загрузка...
Proteste în Minsk

Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

306
(reînnoit 23:02 11.08.2020)
Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra demonstranților din centrul Minskului, capitala Belarusului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În capitala Belarusului protestele împotriva rezultatelor alegerilor au degenerat din nou în violențe. Ciocniri violente au izbucnit în parcul “Mihail Pavlov” între demonstranți și trupele OMON, transmite reporterul RIA Novosti.

Inițial, un grup mare al susținătorilor opoziției s-au adunat în preajma stației de metrou “Mihailovo”. Reprezentanții structurilor de forță au încercat să disperseze mulțimea, iar oamenii au dat în retragere pe bulevardul Dzerjinski spre parcul din apropiere. Acolo protestatarilor li s-au alăturat noi oameni. Au început noi ciocniri, unele persoane au fost reținute.

Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra oamenilor, care încearcă să se ascundă prin parc, însă în perimetrul acestuia se află dubele miliției.

Totodată, potrivit reporterului Sputnik Belarus, OMON ia cu asalt scările blocurilor de pe bulevardul Rokossovski, unde se ascund protestatarii.

Trupele OMON belaruse au intrat în confruntare cu protestatarii și pe Bulevardul Dzerzhinsky din Minsk, transmite RIA Novosti.

Poliția folosește gloanțe de cauciuc pentru a dispersa susținătorii opoziției adunați la proteste. Protestatarii încearcă să se grupeze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

306
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Tematic
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video

Загрузка...