Flagul Palestinei

Ultima oră: Palestina își recheamă ambasadorul din România

470
(reînnoit 16:59 16.05.2018)
Palestina își recheamă ambasadorul de la București

BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik. Palestina își recheamă ambasadorul de la București, anunță Ministerul palestinian de Externe. De asemenea, aceeași decizie a fost luată de autoritatea de la Ramallah în raport cu reprezentanții ei diplomatici în Ungaria, Austria și Cehia.

"Ministerul Afacerilor Externe își va rechema ambasadorii din România, Cehia, Ungaria și Austria pentru consultații", se spune într-un anunț publicat pe site-ul oficial al instituției.

Decizia a fost motivată de prezența diplomaților celor patru state la festivitățile de deschidere a ambasadei SUA la Ierusalim, recunoscând în acest fel statutul Ierusalimului de capitală a Israelului.

Mai devreme, Palestina a anunțat că își retrage ambasadorul din SUA drept răspuns la mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Pe 14 mai, România, Ungaria și Cehia au blocat un proiect de declarație al Serviciului European de Acțiune Externă, inițiat de Franța, în care UE urma să adopte o poziție comună în ceea ce privește statutul Ierusalimului.

470
Tagurile:
ambasador, Palestina, România
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (45)

Загрузка...