Mateusz Morawiecki și Viktor Orban

Ungaria și Polonia se opun UE: noi decidem cine intră în țara noastră!

1739
Ungaria și Polonia se opun planurilor Uniunii Europene de relocare a refugiaților, afirmând că au dreptul suveran de a decide cine trebuie să intre în țara loc.

BUCUREȘTI, 16 mai — Sputnik. Prim-ministrul ungar Viktor Orban și-a reiterat poziția, alături de omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, în ceea ce privește sistemul cotelor de imigranți al Uniunii Europene, pe care îl consideră un atac asupra suveranității naționale, anunță publicația britanic Express.

Ambii liderii optează pentru ajutorarea oamenilor din Africa și Orientul Mijloc pentru ca acestea să rămână patriile lor, insistând că această soluție este mai eficientă și mai durabilă în timp pentru criza migranților.

Liderii Uniunii Europene au convenit asupra relocării a peste 160 de mii de imigranți din totalul de două milioane ajunși în Europa din 2015.

Sistemul de cote a fost conceput pentru a slăbi presiunile asupra unor țări precum Italia și Grecia, care reprezintă o poartă prin care pătrunde un număr mare de migranți din Africa și Orientul Mijlociu.

Atât Orban, cât și Morawiecki au venit la putere datorită unor platforme politice care se opun imigrației, iar deciziile lor de a se opune planurilor UE le crează animozități cu Bruxelles.

"Aici, în Polonia, noi suntem cei care decidem cine poate veni aici și cine nu", a declarat liderul polonez, adăugând că propunerile UE, care impun cote de refugiați "lovesc în fundamentul suveranității naționale".

În același timp, el și-a reiterat disponibilitatea de a acorda ajutor celor care sunt afectați de război și sărăcie, însă Polonia va acorda ajutor acolo unde este nevoie, fără a accepta refugiați.

"În această chestiune, suveranitatea noastră națională este fundamentală pentru noi", a adăugat Morawiecki.

Completându-l premierul ungar Viktor Orban a spus: "Avem și noi inimă, nu avem pietre în loc de inimă. Suntem un popor creștin. Știm ce înseamnă un angajament, ce înseamnă un ajutor. Însă noi nu putem să ajutăm pe cineva distrugând propria noastră țară, în același timp".

1739
Tagurile:
refugiați, imigranți, Criza, Mateusz Morawiecki, Viktor Orban, Bruxelles, Polonia, Uniunea Europeană, Ungaria
Тема:
Criza refugiaților (85)
Tematic
Bruxelles: Democrația creștină propusă de Viktor Orban dă fiori globaliștilor din UE
Campania lui Orban dă roade: fundaţia lui Soros se mută la Berlin
Guvernul Orban, mesaj radical pentru Bruxelles: Avem mandat pentru apărarea suveranităţii
Analist, despre secretul succesului lui Viktor Orban
Viktor Orban - învingătorul absolut în alegerile din Ungaria
Viktor Orban - lecție de patriotism economic

Propunere făcută în Senatul SUA pentru achiziționarea sistemelor S-400 din Turcia

18
În Senatul SUA a fost înaintată propunerea de a achiziționa sistemele de rachetă S-400 pe care Turcia le-a procurat de la Federația Rusă.

Respectivul amendament la legea cu privire la asignații bugetare pentru apărarea națională a SUA pentru anul fiscal 2021 a fost înaintat de senatorul republican John Thune.

Din documentul propus reiese că sistemele rusești ar urma să fie procurate din contul bugetului Pentagonului.

Procurarea de la ruși a sistemelor S-400 de către turci a devenit motiv de conflict dintre SUA și Turcia. Livrările sistemelor de apărare antiaeriană S-400, care au provocat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au demarat la mijlocul lui iulie 2019. Washingtonul a cerut renunțarea la această afacere, în favoarea sistemelor americane Patriot, amenințând cu suspendarea sau anularea livrărilor către Turcia a avioanelor F-35 sau chiar cu introducerea sancțiunilor. Ankara a refuzat să cedeze și a continuat negocierile pentru achiziționarea unei partide suplimentare de S-400.

În ce măsură propunerea senatorului Thune este una realistă, aflați în materialul nostru video.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18

Загрузка...
FILE - In this Nov. 9, 2017 file photo, an American flag is flown next to the Chinese national emblem during a welcome ceremony for visiting U.S. President Donald Trump outside the Great Hall of the People in Beijing

China nu se lasă intimidată de Washington ia măsuri contra presei din SUA

80
China nu s-a lăsat mai prejos și a anunțat măsuri similare în cazul a patru mass-media americane – răspunzând astfel măsurilor luate de Washington

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Evan Răutu. SUA au declarat în februarie mai multe mass-media chineze drept ”agenții de propagandă”, luna trecută au declarat alte patru mass-media chineze de stat ”organe de propagandă” ale Beijingului, birourile din Statele Unite fiind considerate ”misiuni diplomatice străine”.  

Aceasta implică notificarea Departamentul de Stat al SUA cu privire la personalul și bunurile imobiliare ale respectivelor mass media.

În aceste condiții, China nu s-a lăsat mai prejos și a anunțat măsuri similare în cazul a patru mass-media americane (care activează în China) - agențiile de presă Associated Press și United Press International, televiziunea CBS și postul de radio NPR.

Astfel, ministerul chinez de Externe a cerut ca, în șapte zile, cele patru mass media americane să pună la dispoziția autorităților de la Beijing liste cu angajații, dar și cu bunurile imobiliare

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80

Загрузка...