Gaza, 14 mai

Masacru în Israel în ziua inaugurării Ambasadei SUA zeci de morți

2241
(reînnoit 17:55 14.05.2018)
Armata israeliană a ucis cu focuri de armă zeci de palestinieni, peste 500 fiind răniți - este cea mai sângeroasă zi de la confruntările armate din 2014.

BUCUREȘTI, 14 mai — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mutarea Ambasadei SUA din Israel la Ierusalim nu a însemnat doar strălucitoarea recepție de la inaugurare — și a fost marcată de manifestații uriașe: zeci de mii de persoane protestează în Fâșia Gaza.

​Soldaţi israelieni au ucis cel puţin 37 de palestinieni astăzi la aceste manifestații, conform unui nou bilanţ transmis de Ministerul Sănătăţii local, transmite Agerpres, citând surse internaționale.

Aceleași surse menționează că alte 500 de persoane au fost rănite de focurile de armă trase în plin de forţele israeliene — cifre communicate de Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Autoritatea palestinianpă acuză Israelul de comiterea unui "masacru oribil", iar purtătorul de cuvânt al guvernului palestinian, Youssouf al-Mahmoud, cere "o intervenţie internaţională imediată pentru a opri masacrul oribil comis în Gaza de forţele de ocupaţie israeliene împotriva poporului nostru eroic".

Agerpres transmite și punctul de vedere al armatei israeliene, care afirmă că răspunde cu "mijloace de dispersare şi focuri de armă şi acţionează în conformitate cu procedurile standard pentru a răspunde celor peste 35.000 de 'insurgenţi' palestinieni".

De la începutul protestelor masive din 30 martie s-au înregistrat 88 de palestinieni ucişi în Fâşia Gaza, ziua de azi fiind în acest sens cea mai sângeroasă — după confruntările din 2014.

2241
Tagurile:
palestinieni uciși, dezordini, mutarea ambasadei, Ierusalim, Israel, SUA
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
Tematic
Trump ne e prieten și... fanion: Clubul de fotbal din Ierusalim își modifică titulatura
S-a mutat la Ierusalim… ceața de la București! Interese, controverse și un pas înapoi!
Palestina sugerează o soluție în problema Ierusalimului
O gară din Ierusalim va purta numele lui Donald Trump
România, printre statele care negociază mutarea ambasadei la Ierusalim?
După SUA, o a doua țară recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului
De ce Dragnea vrea să mute ambasada României la Ierusalim?

Загрузка...