Turkish President Tayyip Erdogan addresses members of parliament from his ruling AK Party (AKP) during a meeting at the Turkish parliament in Ankara, Turkey, June 13, 2017

Erdogan: SUA și-au pierdut statutul de mediator

152
(reînnoit 15:55 14.05.2018)
În loc să contribuie la soluționarea problemei din Orientul Apropiat, SUA au devenit chiar o parte a acesteia, a declarat președintele Turciei, Recep Taiyyp Erdogan.

BUCUREȘTI, 14 mai — Sputnik. SUA și-au pierdut statutul de mediator în conflictele din Orientul Apropiat, a declarat președintele Turciei, Taiyyp Erdogan, comentând transferarea ambasadei SUA din Israel la Ierusalim.

În decembrie a anului trecut, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că SUA recunosc Orașul Sfânt în calitate de capitală a Israelului, urmând să transfere de la Tel Aviv la Ierusalim reprezentanța lor diplomatică. Deschiderea oficială a ambasadei SUA de la Ierusalim va avea loc pe 14 mai, la aniversarea celor 70 de ani de la înființarea statului Israel.

"În loc să contribuie la soluționarea problemei din Orientul Apropiat, SUA au devenit chiar o parte a acesteia, fără a încerca să contribuie la reglementare. În acest fel, Washingtonul și-a pierdut de statutul de mediator în soluționarea conflictelor din Orientul Apropiat… Omenirea se află într-un suspans, care ne amintește de situația din ajunul celui de-al Doilea Război Mondial", a declarat Erdogan în timpul vizitei sale în Marea Britanie, la Chatham House.

Liderul de la Ankara a reiterate că Turcia nu acceptă decizia Washingtonului de transferare a ambasadei SUA în Israel, din Tel Aviv la Ierusalim, pentru că acest lucru contravine normelor dreptului internațional și rezoluțiilor ONU. Comunitatea mondială trebuie să adopte de urgență un set de măsuri pentru prevenirea acțiunilor agresive ale Israelului, a adăugat Erdogan.

152
Tagurile:
Mediator, conflict, Donald Trump, Recep Tayyip Erdogan, Orientul Apropiat, Ierusalim, Washington, Israel, Turcia
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (45)
Tematic
Kremlinul: Deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim ar putea agrava situația
S-a mutat la Ierusalim… ceața de la București! Interese, controverse și un pas înapoi!
Cine va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim în România în acest an
O gară din Ierusalim va purta numele lui Donald Trump
România, printre statele care negociază mutarea ambasadei la Ierusalim?
De ce Dragnea vrea să mute ambasada României la Ierusalim?
Ierusalim: Liderul Hamas cheamă la o "nouă intifadă" după anunțul lui Trump

Загрузка...