Netta from Israel celebrates after winning the Eurovision song contest in Lisbon, Portugal, Saturday, May 12, 2018 during the Eurovision Song Contest grand final.

Înţepătură politică la Eurovision: mesajul învingătoarei israeliene a concursului

1397
Regina Eurovision 2018, Netta Barzilai, care a fost încoronată recent, a stârnit controverse prin discursul incendiar de victorie, invitându-i pe spectatori să urmărească concursul de muzică de anul viitor în Ierusalimul ocupat, nu în capitala israeliană recunoscută la nivel internațional, Tel Aviv.

BUCUREŞTI, 13 mai — Sputnik. Barzilai, care a fost favorită pentru a câștiga concursul, a ieşit pe primul loc cu piesa "Toy", care are un mesaj de renaştere a puterii feminine. Nu doar melodia a fost cea care a făcut Twitterul să izbucnească după spectacol, dar și declarația foarte incendiară pe care Netta a făcut-o pe scenă după ce a fost proclamată câștigătoare, scrie RT.

""Sunt atât de fericită. Vă mulțumesc că ați ales diferit, că acceptați diferențele dintre noi, sărbătorim diversitatea. Îmi iubesc țara", data viitoare la Jerusalem!" un spus interpreta.

Unii utilizatori au fost foarte rapizi să sublinieze că Barzilai a trădat mesajul de acceptare și diversitate, încheind cu o declarație în acord cu propaganda israeliană.

"Cum poate Eurovision să sărbătorească diversitatea și incluziunea atunci când palestinienii sunt împușcați în cap?" Eurovisionul este pe cale să devină foarte urât", a scris un utilizator Twitter.

​Tbh I was a bit put off by Netta's comment about Jerusalem. Let's hope that they have the decency to do this in Tel Aviv instead… I doubt it though… #Eurovision

​Mulți îi amintesc lui Barzilai, care a făcut serviciul militar în marina israeliană, că Tel Aviv a fost capitala oficială recunoscută a Israelului, în timp ce planul original al ONU de delimitare teritorială în Palestina prevedea ca Ierusalimul să fie plasat sub normele internaţionale.

​Israel didn't deserve that win. The song was a crap pop-culture-reference-fest, the singer appropriated multiple cultures, and btw, Netta, Jerusalem is Palestinian territory, gtfo.

​Un utilizator chiar a sugerat că Barzilai ar trebui descalificată pentru încălcarea regulilor concursului prin promovarea unui mesaj politic.

​just bc im happy for israel's netta, i do not support the politics of israel or us action to move us embassy to jerusalem

În timp ce controlul Israelului asupra Ierusalimului de vest, care este în principal populat de evrei, are consimțământul tăcut al comunității internaționale, pretențiile sale față de Ierusalimul de Est, cu majoritatea palestiniană, s-au confruntat cu o puternică opoziție. Israelul, totuși, consideră că Ierusalimul este capitala sa de "indivizibilă".

Decizia din decembrie a președintelui american Donald Trump de a reloca Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim a adăugat "paie pe foc" în conflictul israeliano-palestinian, în care au fost uciși zeci de palestinieni, iar sute au fost răniți în protestele recente.

Activiștii israelieni care s-au reunit în spatele mișcării BDS [Boycott, Divestment, Sanctions] împotriva ocupării teritoriilor palestiniene și asuprirea palestinienilor de către Israel au luat-o ca ţintă pe Barzilai chiar înainte de a-i "invita" pe fani la Ierusalim.

1397
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

286
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

286
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...
Drapelul Iranului

Asasinat în Iran posibilă catastrofă internațională!

270
Orientul Apropiat e din nou în atenția întregii lumi! Asasinarea, azi, a directorului programului nuclear din Iran este urmată de un anunț grav – va urma o ripostă, iar vizat pare a fi Israel

BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Tensiunile au crescut din nou între statele cu cele mai puternice forțe militare din Orientul apropiat, Iran și Israel.

Asasinarea directorul programului nuclear din Iran, Mohsen Fakhrizadeh, chiar în apropierea  Teheranului a fost urmată de o amenințare cu o ”lovitură fulgerătoare” ca ripostă.

”Vom lovi ca fulgerul asupra asasinilor acestui martir şi îi vom face să regrete acţiunea”, a declarat Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, transmite presa internațională.

Dar, mai grav este că Iranul consideră Israelul are ”un rol” în acest act – deci, implicit, riposta s-ar îndrepta contra acestuia.

”Teroriştii l-au asasinat pe un eminent om de ştiinţă iranian”, a scris pe Twitter ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, subliniind că ”acest act de laşitate, care prezintă indicii serioase privind rolul Israelului, arată disperarea pentru acte beligerate a autorilor”.

Șeful diplomației iraniene cere comunității internaţionale ”să pună capăt ruşinoaselor standarde duble şi să condamne acest act specific terorismului de stat”.

Inițial, Teheranul a anunțat, prin Ministerul iranian al Apărării, că ”Elemente teroriste au atacat maşina lui Mohsen Fakhrizadeh, directorul Centrului militar de Cercetare şi Inovare. Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav şi a fost transportat la spital”.

”Din nefericire, echipa medicală nu a reuşit să îl resusciteze. Acest om de ştiinţă şi manager a devenit martir”, a anunţat Ministerul Apărării de la Teheran.

Este de așteptat ca orele următoare să aducă necesarele clarificări pentru a nu se ajunge la conflicte și o situație care ar prune întreaga lume în pericol – și ar putea genera o adevărată catastrofă internațională.

270
Tagurile:
Iran

Загрузка...