Official residence of the U.S. President, the White House in Washington D.C.

SUA acuză Iranul de agresiune asupra Israelului de pe teritoriul Siriei

184
(reînnoit 16:55 10.05.2018)
Casa Albă acuză Iranul de atacuri asupra cetățenilor statului evreu, după ce Israelul a atacat cu rachete teritoriul Siriei, provocând cel puțin trei decese.

BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik. SUA acuză Iranul într-un comunicat al Casei Albe de atac asupra pozițiilor trupelor israeliene în regiunea Înălțimilor Golan.

"SUA condamnă atacurile provocatoare cu rachete din Siria ale regimului iranian asupra cetățenilor Israelului. Susținem deplin dreptul Israelului la apărare", se spune în comunicat.

Corpul Gărzilor Revoluționare Iraniene (CGRI) poartă toată responsabilitate pentru consecințele acțiunilor sale iresponsabile. Îndemnăm, CGRI și luptătorilor din subordinea lor, inclusiv Hezbollah, să nu mai participe în viitor la acțiuni provocatoare, a declarat serviciul de presă al Casei Albe.

În același timp, Statele Unite solicită tuturor națiunilor să se convingă de faptul că "acțiunile regimului iranian reprezintă o amenințare gravă la adresa păcii și stabilității internaționale".

Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că în dimineața de 10 mai, între orele 1:45 și 3:45, sub pretextul unor lovituri din partea formațiunilor iraniene care au țintit pozițiile israeliene în regiunea Înălțimilor Golan, statul evreu a efectuat o serie de atacuri asupra teritoriului Siriei.

184
Tagurile:
Corpul Gărzilor Revoluționare Iraniene, atac asupra Siriei, rachete, comunicat, Casa Albă, Israel, SUA, Iran, Siria
Тема:
Războiul din Siria (442)
Tematic
Siria a doborât jumătate din rachetele lansate de Israel noaptea trecută
Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria
Un avion rusesc s-a prăbușit în Siria. Nimeni nu a supraviețuit
De văzut: Cu ce a fost atacată Siria și ce s-a ales din rachetele lansate
OPCW nu a găsit arme chimice la locațiile din Siria bombardate de SUA - Rudskoy

Загрузка...