Concertul artiștilor ruși la Berlin

Nemții au mai mare încredere în Rusia decât în SUA

259
(reînnoit 19:19 10.05.2018)
Locuitorii Germaniei sunt dispuși să creadă, mai curând, Moscova și nu Washingtonul, potrivit unui studiu sociologic realizat în luna mai.

BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik. Cetățenii Germaniei au mai mare încredere în Rusia decât în SUA, anunță postul german de radio Bayerischer Rundfunk, cu trimitere la un sondaj efectuat recent. Sursa menționează că această stare de lucruri nu este legată de decizia Washingtonului de a denunța acordul nuclear cu Iranul.

Vladimir Putin îl devansează pe Donald Trump, se menționează într-un material publicat pe site-ul postului de radio. Încrederea nemților atât față de Rusia, cât și față de SUA nu este atât de înaltă, însă neîncrederea față de americani este mai mare.

Potrivit sondajului realizat de Deutschlandtrend, 30 la sută din cetățenii Germaniei au încredere în Federația Rusă, în creștere cu 4 la sută față de luna trecută.

În același timp, doar 25 la sută din germani au încredere în Statele Unite ale Americii, în scădere cu 3 la sută față de luna aprilie.

De cel mai mare nivel de încredere se bucură Franța.

Potrivit studiului, peste 90 la sută din cetățenii Germaniei au încredere în vecinul său. În afară de această, 57 la sută sunt mulțumiți de activitatea președintelui francez Emmanuel Macron, iar 82 la sută din nemți sunt de acord cu propunerile acestuia legate de viitorul Uniunii Europene.

259
Tagurile:
încredere, sondaj, Nemți, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA, Germania
Tematic
Sondaj: peste 70 la sută din germani vor revizuirea politicii migraționiste
Sondaj: nemții nu susțin majorarea bugetului armatei
Sondaj: britanicii nu vor un conflict cu Rusia din cauza Siriei
Sondaj: 62 la sută din turci vor o apropiere de Rusia. 95 la sută sunt anti-SUA
Sondaj NBC: 73% dintre tinerii republicani văd Rusia drept "aliat" şi „prieten"

Загрузка...