Președintele francez Emmanuel Macron, premierul australian Malcolm Turnbull și soția sa, Lucy Turnbull, din Sydney. 1 mai 2018

Macron a numit-o “delicioasă” pe soția premierului Australiei

191
Aflat în vizită la antipozi, liderul de la Paris a ținut să fie diplomat și... galant, cum îi stă bine unui reprezentant al națiunii sale.

BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Într-un discurs rostit la Sidney, președintele Franței, Emmanuel Macron, a numit-o "delicioasă" pe Lucy Turnbull, soția prim-ministrului Australiei. Confuzia a apărut din cauza utilizării în limba engleză a cuvântului "delicious" calchiat direct din franceză.

Potrivit publicației Vanity Fair, eroarea a fost comisă în timpul unei conferințe de presă comune a liderilor celor două state la Sidney, unde liderul francez se află într-o vizită oficială.

"Vreau să vă mulțumesc pentru ospitalitate domniei voastre și delicioasei dumneavoastră soții", citează revista cuvintele lui Macron.

Citatul a fost preluat de mai multe instituții de presă și de utilizatorii rețelelor de socializare. Unii internauți au menționat că președintele francez, probabil, a tradus greșit din franceză în engleză cuvântul delicieux, care se traduce ca "fermecător, încântător". În limba engleză termenul este utilizat doar pentru mâncare.

Emmanuel Macron se află în Australia într-o vizită de trei zile. Acesta urmează să discute cu prim-ministrul Malcolm Turnbull despre cooperarea dintre cele două state în domeniile apărării, economiei și securitații.

191
Tagurile:
confuzie, delicioasă, prim-ministru, Lucy Turnbull, Malcolm Turnbull, Emmanuel Macron, Franţa, Australia
Tematic
Unde a dispărut stejărelul sădit de Trump și Macron
Emmanuel, lasă-mă să-ți scutur mătreața: relația privilegiată Trump-Macron - VIDEO
De câte ori l-a sărutat Trump pe Macron
Lavrov l-a acuzat pe Macron de „colonialism”
Putin lui Macron: Atacurile SUA asupra Siriei – o violare a dreptului internațional
Assad a transmis ambasadei române de la Damasc un colet pentru Macron
Macron - inconștiență care ar putea arunca lumea în aer! La propriu!
Despre ce au discutat astăzi Putin și Macron
Convorbirea telefonica Putin - Macron: Detaliile vor urma
Macron vrea statutul de „limbă mondială” pentru franceză
Sondaj: Macron devine tot mai nepopular

Загрузка...