Nato-Technik, die auf Bahnwaggons transportiert wird, Litauen (Archiv)

Rusia are un avantaj în fața NATO în Europa de Est

642
(reînnoit 19:31 30.04.2018)
Rusia dispune de un avantaj în raport cu NATO în Europa de Est din cauza standardelor sovietice ale ecartamentului în republicii din fosta URSS.

BUCUREȘTI, 30 apr — Sputnik. Rusia dispune de un avantaj substantial în fața NATO în Europa de Est, consideră autorii unui raport al Academiei Militare a SUA din West Point. Căile ferate existente din țările baltice nu permit blocului militar să expedieze trupe și tehnica militară atât de rapid cum o poate face Rusia, menționează ei.

Cercetătorii Institutului războiului contemporan al Academiei Militare menționează că din cauza standardelor adoptate de URSS, lățimea ecartamentului din Lituania, Letonia și Estonia se deosebește de cele europene. În opinia lor, acest lucru permite Rusia să aibă un avantaj în într-un ipotetic conflict militar.

"Această incompatibilitate presupune că trenurile care transportă tehnica militară și muniții din bazele militare NATO mari din Germania sau Polonia vor fi nevoite să miște încărcăturile în vagoanele adaptate la ecartamentul rusesc sau să-l transporte cu ajutorul transportului auto", se menționează în raport. În același timp, ambele variante presupun niște cheltuieli suplimentare esențiale, utilizarea unei tehnici speciale și existența unei experiențe în desfășurarea unor astfel de operațiuni, de care nu dispun soldați NATO, consideră autorii studiului. 

Rusia, spre deosebire de țările vestica, ar putea profita de avantajul mobilității din cauza existența acelorași standarde a căilor ferate în toate statele ai fostei URSS, consideră experții. Drept exemplu, aceștia dau exercițiile militare "Zapad", unde Rusia a transportat trupe militare cu ajutorul infrastructurii feroviare.

642
Tagurile:
Trupe militare, căile ferate, NATO, Estonia, Letonia, Lituania, Rusia
Tematic
Pompeo: Germania nu-și respectă angajamentele față de NATO
Celebru analist: Ca stăpân, NATO "seamănă tulburător" cu Imperiul Otoman
Ungaria a blocat ședința comisiei NATO-Ucraina
Tăriceanu preia afirmația-șoc de la Dragnea - UE și NATO, sub semnul întrebării!
Stoltenberg a exclus participarea NATO la campania siriană
Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria
Security forces guard the area after a reported knife attack at Notre Dame church in Nice, France

Arhiepiscopul de Toulouse: „religia nu poate fi ridiculizată”

114
(reînnoit 19:57 30.10.2020)
Spunând că este împotriva publicării unor caricaturi precum cea a profetului Mahomed, arhiepiscopul de Toulouse şi-a exprimat opinia că faptul de a lua în râs o religie nu este fără urmări.

BUCUREŞTI, 30 oct – Sputnik. La o zi după atacul terorist de la Nisa și la două săptămâni după decapitarea lui Samuel Paty, arhiepiscopul de Toulouse Monsignor Le Gall și-a exprimat opinia, pentru France Inter, despre libertatea de a lua în râs o religie.

„Legat de aceste caricaturi, le consider periculoase, pentru că prin ele punem gaz pe foc. Trebuie calmate apele. Pentru că aceste caricaturi sunt împotriva musulmanilor, dar și împotriva credinței creștine”, a spus episcopul Le Gall, răspunzând la întrebarea de ce au fost vizate bisericile de atacatorii terorişti.

Acesta consideră că francezii trebuie să înceteze să publice acest gen de caricaturi.

„Libertatea de exprimare are limite, aşa cum au toate libertățile umane. Nu râdem de religie fără a suporta urmări, nu ne putem permite să râdem de religii, vedeți care este rezultatul”, a spus arhiepiscopul.

Pentru episcopul Le Gall, noțiunea de fraternitate este esențială.

„Libertatea de a fi împreună, de a vorbi împreună, libertatea de a fi frați, dar de a nu fi furioşi”, a adăugat acesta, citat de Sputnik France
114
Tagurile:
Arhiepiscopul de Toulouse, Religie

Загрузка...

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

86
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

86
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...