Президент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким

Liderul Coreei de Sud l-a sunat pe Vladimir Putin. Ce i-a povestit

479
Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, i-a povestit președintelui rus, Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice despre detaliile întrevederii cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un.

BUCUREȘTI, 29 apr — Sputnik. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, i-a comunicat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice Vladimir Putin, despre toate detaliile întrevederii cu liderul Coreei de Nord,  Kim Jong-un, anunță serviciul de presă al Kremlinului. Conversația a avut loc la inițiativa părții sud-coreene.

Kim Jong-un et Moon Jae-in sur la ligne de démarcation militaire qui divise la péninsule coréenne
© REUTERS / Korea Summit Press Pool/Pool via Reuters

"Președintele Republicii Coreea l-a informat despre detaliile întrevederii la Panmunjom cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un", se spune în comunicatul administrației prezidențiale.

Se menționează că în cadrul discuției, ambele părți au apreciat pozitiv acordurile la care au ajuns cele două părți. O atenție deosebită s-a atras declarației adoptate la Panmunjom, în care se manifestă intenția de a asigura o denuclearizare totală a peninsulei coreene.

Președintele rus, Vladimir Putin, a reiterat disponibilitatea Rusiei de a promova cooperării practice între Coreea de Sud și Coreea de Nord, în special prin intermediul realizării proiectelor trilaterale de infrastructură și energetică, se spune în comunicat.

De asemenea, Putin a subliniat importanța continuării eforturilor tuturor părților implicate în soluționarea pe cale politico-diplomatică a problemelor peninsulei coreene, în special, cu orientare la prevederile "foii de parcurs" elaborate de Rusia și China.

479
Tagurile:
discuție telefonică, Kremlin, Kim Jong-un, Moon Jae-in, Vladimir Putin, Panmunjom, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Rusia
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (215)
Tematic
În ce condiții Coreea de Nord va renunța la armele nucleare
Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!
Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare
SUA cere tuturor statelor să întrerupă relațiile cu Coreea de Nord
Sora lui Kim Jong-un a ajuns în Coreea de Sud într-o vizită istorică (VIDEO)
Coreea de Nord către cei din Sud: ne unim dacă renunțați la americani

Загрузка...