United States Congress

Congresul a desecretizat raportul despre “imixiunea rusă” în alegerile din SUA

157
(reînnoit 19:21 27.04.2018)
Congresul a desecretizat o parte a raportului despre presupusa imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA.

BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik. Comisia camerei reprezentanților a congresului SUA au desecretizat o parte a raportului despre "imixtiunea Rusiei".

Documentul are 200 de pagini, iar autorii lui afirmă că Rusia a desfășura acțiuni de compromitere a alegerilor prezidențiale din SUA începând cu anul 2015. Raportul este semnat de șeful comisiei, Devin Nunes.

În acesta se arată că Moscova s-a implicat în alegeri cu ajutorul atacurilor cibernetice, rețele de socializare, intermediari și presa de stat.

În același timp, comisia nu a identificat nicio probă care ar demonstra existența unei legături între echipa de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus..

Comisia rămâne îngrijorată de faptul că Rusia va continua subminarea democrațiilor occidentale, alimentând problemele sociale, instabilitatea politică și diviziunea, se specifică în raport.

Autorii documentului își exprimă nemulțumirea de reacția lentă și coerentă a autorităților la presupusa imixtiune rusească în problemele interne.

Agenția Rossia Segodnya, Sputnik, postul de televiziune RT și publicația Russia Beyond the Headlinesc sunt trecut în raport drept "parte a aparatului rus de propagandă media", care, potrivit congresmenilor, ar fi fost utilizat pentru influențarea alegerilor.

Comentând acest raport, Trump a declarat că acest document va pune capă acuzațiilor de complicitate a echipei lui de campanie cu Rusia.

"Acum a fost publicat raportul comisiei pentru activitatea de informații a camerei reprezentanților. "Nu există nicio dovadă" că echipa de campanie a lui Trump a complotat, coordonat sau conspirat cu Rusia. Campania lui Clinton a plătit pentru un material compromițători primit din Rusia — să vezi! O vânătoare de vrăjitoare! Acum acest lucru trebuie să înceteze!", a scris liderul american în Twitter.

157
Tagurile:
raport, propaganda rusă, sputnik, 2016, Alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, Rusia, SUA
Tematic
Trump este dispus să depună mărturii în dosarul “imixtiunii rusești”
Trump: Obama este responsabil de imixtiunea rusească în alegeri
Turcia acuză SUA și Israelul de imixtiune în problemele interne ale Iranului
Nu există nicio dovadă a imixtiunii rusești în referendumul pentru Brexit
Ministru român - atac dur la ambasadorul Canadei: Imixtiune în politica internă
Viktor Orban acuză pe George Soros de imixtiune în campania electorală din 2018
Doi deputați PNL critică imixtiunea SUA în politica internă a României
Un parlamentar important răbufnește și denunță imixtiunea SUA în România
Dragnea dezvăluie imixtiunea ambasadorului SUA

Загрузка...