Kim Jong Un și Moon Jae In

Cum comentează Kremlinul întâlnirea liderilor celor două Corei

211
(reînnoit 14:35 27.04.2018)
Moscova a reacționat prompt lat întrevederea de astăzi dintre Kim Jong-un și Moon Jae-in.

BUCUREȘTI, 27 apr —  Sputnik. Kremlinul este mulțumit de contactele între liderii Coreei de Nord și Coreei de Sud; toate întrevederile ulterioare, care vor putea contribui la diminuarea tensiunii în peninsula Coreeană și promovarea unei direcții de reglementare a crizei, sunt salutabile, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitry Peskov, potrivit RIA Novosti.

Vineri, Kim Jong-un, a devenit primul lider al Coreei de Nord care a trecut peste linia militară de demarcație în teritoriul controlat de Coreea de Sud, unde a avut o întrevedere cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

"Vreau să reiterez că procesul reglementării se poate întemeia, în special, exclusiv, pe contacte directe între părți. În legătură cu aceasta, desigur, este plăcut că acest contact direct a avut loc astăzi, a spus Peskov fiind întrebat în ce măsură este importantă și necesară pentru pace întrevederea lui Kim Jong-un cu președintele SUA, Donald Trump, în contextul întrevederii a liderilor Coreei de Nord și de Coreei de Sud.

„Toate întrevederile care: a) vor putea să contribuie la diminuarea tensiunii în peninsulă și b) vor contribui la procesul de reglementare a crizei, pot fi doar salutate", a subliniat el.

211
Tagurile:
întrevederea, comentariu, președintele rus, purtătorul de cuvânt, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Dmitri Peskov, Donald Trump, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Rusia
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Phenian și Seul au convenit ”să apropie reunificarea”
Un tir cu rachete, cel mai bun salut? Kim Jong-un deja crede altfel
Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!
Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare
SUA cere tuturor statelor să întrerupă relațiile cu Coreea de Nord

Загрузка...