Kim Jong Un și Moon Jae In

Coreea de Nord... s-a întâmplat ceea ce nimeni nu mai credea!

966
(reînnoit 09:53 27.04.2018)
Istoria s-a scris sub ochii noștri - o posibilă șansă dată păcii mondiale și o speranță ca exemplul din peninsula Coreea să fie urmat de alte zone aflate în conflict

BUCUREȘTI, 27 aprilie, Sputnik. "Kim Jong-un a devenit primul lider al Coreei de Nord care a traversat linia de demarcaţie dintre cele două Corei după războiul încheiat în urmă cu 65 de ani", relatează agenţia Yonhap.

Potrivit reportajului în direct, "Într-un costum negru în stilul lui Mao, liderul Kim Jong-un a ieșit dintr-o clădire de birouri de legătură frontalieră la  nord de orașul Panmunjom, flancat de către aghiotanții săi”.

Cu un zâmbet pe față, președintele Moon Jae-in l-a așteptat pe tânărul lider nord-coreean la linia de demarcație militară. Liderul de la Phenian şi preşedintele Coreei de Sud s-au întâlnit zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei.

Cei doi lideri au avut o strângere de mână istorică chiar peste graniță, urmată de trecerea frontierei de către Kim. Apoi, ținându-se de mâină, cei doi lideri au traversat scurt frontiera împreună înapoi spre partea de nord.

Panmunjom, aflat la 50 de kilometri nord de Seul, are o semnificație simbolică ca loc de discuții inter-coreene, deoarece este locul unde a fost semnat Acordul de armistițiu la sfârșitul războiului.

De menționat — cele două Corei rămân tehnic în stare de război, deoarece conflictul s-a încheiat într-un armistițiu, nu printr-un tratat de pace.

966
Tagurile:
summit, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Coreea de Sud, Coreea de Nord
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Tematic
Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare
Trump așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu liderul Coreei de Nord
Unde va avea loc întrâlnirea istorică între liderii SUA și Coreei de Nord
Liderul Coreei de Sud, dispus să onoreze invitația la Phenian. Cu o condiție
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов.

Franţa: Din ce dată se vor redeschide discotecile pentru participanţii cu permis sanitar

6
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Cluburile de noapte, închise din martie 2020, se vor putea redeschide în Franța pentru participanţii cu un permis sanitar, a anunțat luni ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Din 9 iulie se vor redeschide cluburile de noapte în Franţa, la care vor avea acces doar persoanele cu permis sanitar. Un grad de ocupare de 75% va trebui respectat în interiorul unităților, iar purtarea măștii nu va fi obligatorie, a precizat ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

„Astăzi trecem la o nouă etapă [de relaxare]. Președintele [Republicii] a ales această zi, 21 iunie, pentru a anunţa redeschiderea cluburilor de noapte din data de 9 iulie, cu accesul rezervat celor care pot prezenta un permis sanitar”, a anunțat ministrul, citat de Sputnik France.

„Ideea este de a permite tinerilor și oamenilor în vârstă de a petrece în siguranță”, a adăugat acesta.

Guvernul a promis, de asemenea, că va continua să ofere sprijin financiar unităţilor „atâta timp cât sunt în vigoare măsuri sanitare restrictive”.

6
Tagurile:
Franța

Загрузка...
Președintele Consiliului UE, Charles Michel

Charles Michel: Noile sancțiuni, un semnal de sprijin poporului belarus

33
(reînnoit 16:38 21.06.2021)
Cel de-al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Republicii Belarus reprezintă un semnal de susținere a poporului belarus, a declarat președintele Consiliului UE, Charles Michel.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că introducerea noului pachet de sancțiuni împotriva Belarusului reprezintă un “semnal de susținere” a poporului belarus.

Luni, cel de-al patrulea pachet de sancțiuni individuale împotriva Republicii Belarus urmează să fie publicat în jurnalul oficial al Uniunii Europene, după care va intra în vigoare.

“Astăzi UE trimite un nou semnat de susținere poporului belarus, prin noi măsuri restrictive”, a scris Michel în Twitter.

Oficialul european a menționat că îndeamnă în continuare autoritățile belaruse să “să elibereze prizonierii politici, să înceteze represiunile și să lanseze un dialog național incluziv”.

33
Tagurile:
sancțiuni, Charles Michel, Belarus
Tematic
UE interzice zborurile companiilor aeriene din Belarus în spațiul său aerian
Belarusul este pregătit să introducă sancțiuni ca răspuns la sancțiunile UE
Putin, despre contraproductivitatea sancțiunilor UE împotriva Belarusului

Загрузка...