Steagurile Chinei și SUA

China a publicat un raport despre drepturile omului în SUA

460
Autoritățile de la Beijing au redactat acest studiu drept răspuns la un document similar întocmit de Washington.

BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik. Consiliul de Stat al Chinei a publicat marți un raport despre respectarea drepturilor omului în SUA în anul 2017, drept răspuns la un document similar publicat de Departamentul de Stat al SUA, menționând că Washingtonul s-a autoproclamat o autoritate morală și un apărător al drepturilor omului, în pofida faptului că în SUA se observă înrăutățirea situației în acest domeniu.

Săptămâna trecută, SUA a publicat un nou raport despre respectarea drepturilor omului în lume, aducând critici unor țări precum Siria, Coreea de Nord, Myanmar, China, Iran, Turcia, Venezuela și Rusia.

"Pe 20 aprilie, Departamentul de Stat a publicat un raport cu privire la respectarea drepturilor omului în lume în anul 2017. Continuând să-și asume rolul de apărător al drepturilor omului și considerându-se autoritate morală, SUA într-un mod voluntarist judecă problemele interne și situația din domeniul drepturilor omului în alte state, critica lor evidențiindu-se prin absurditate și concepții eronate. Se creează impresia că în toată lumea doar în SUA situația drepturilor omului este una ideală", se spune în documentul publicat.

Sursa mai menționează că privind în urmă, spre anul 2017, oamenii cu un simț al dreptății vor observa că rapoartele despre drepturile omului în SUA conțin referiri la crime. Mai mult decât atât, se observă o tendință de înrăutățire a acestora.

"Nivelul criminalității în SUA crește, autoritățile nu sunt în stare să rezolve problema armelor de foc, crește numărul crimelor cu utilizarea armelor, abuzurile poliției în timpul serviciului provoacă acțiuni de protest, guvernul intervine în modul cel mai dur în viața personală a cetățenilor în internat și încalcă toate limitele inviolabilității vieții personale, viața și libertatea populației fiind supusă unei amenințări majore", se spune în raport.

În raportul Consiliului de Stat al Chinei se menționează că în SUA continuă să se înrăutățească relațiile interrasiale, iar în țară au loc tot mai des conflicte bazate pe ură rasială. Spre exemplu, este prezentată o statistică a deciziilor judecătorești, care arată că în situații similare, în SUA bărbații de culoare primesc o condamnare cu 19 la sută mai mare decât bărbații albi. Se subliniază că salariile reprezentanților minorităților etnice din SUA sunt mai mici, iar nivelul discriminării musulmanilor a crescut peste nivelul perioadei de după atentatul terorist din 11 septembrie 2001.

Analiștii chinezi au menționat și nivelul înalt al sărăciei în SUA, unde peste 40 milioane de oameni trăiesc sub limita sărăciei, în timp ce 18,5 milioane — în mizerie absolută. O îngrijorare provoacă, potrivit raportului Consiliului de Stat, problema accesului la servicii medicale și de educație, precum și siguranța copiilor minori.
De asemenea, în prezent, în SUA se observă un nivel sporit al discriminării femeilor, care devin tot mai des victime ale violenței psihologice, fizice și sexuale. De violență, inclusiv cea sexuală, nu sunt protejați nici copii, iar persoanele cu dizabilități sunt supuse hărțuirii și  persecuțiilor.

De asemenea, raportul autorităților chineze amintește și incidentele cu focuri de armă în diverse state americane, care au devenit mai frecvente în ultimul timp și provoacă tot mai multe victime. În Las Vegas, spre exemplu, au decedat 60 de persoane, iar 500 au fost rănite. Au devenit tot mai dese cazuri de utilizare a armelor de foc în școli și spații aglomerate.

Consiliul de Stat al Chinei menționează că operațiunile militare ale SUA în alte state au cauzat mai mulți morți și au fost urmate de numeroase încălcări ale drepturilor omului.

460
Tagurile:
criminalitate, consiliul de stat, raport, discriminare, Rasism, sărăcie, Drepturile omului, Washington, China, SUA
Tematic
Incendiar! Raportul Departamentului de Stat este plin de falsificări „grosolane"
INS revine: Nu am depășit China la creșterea economică, suntem la egalitate
China sfătuiește SUA “să nu-și sape propria groapă”
Sfârşitul dolarului american? China lansează petro-yuanul
China acuză SUA de un atentat la suveranitatea ei
„Războiul comercial” între SUA și China va începe astăzi la 18:30
Merkel promite să restabilească relațiile UE cu SUA, Rusia și China
Sachs: În SUA e mai rău decât în China, corporațiile au devenit însuși statul
China a reacționat la mesajul lui Putin despre noile arme strategice
Mesaj din China: "Consecvența lui Iohannis în sfidare și slugărnicie"
În China, azi începe Anul #TrumpDog
Am întrecut și China la creșterea economică. Dar la ce ne folosește?

Загрузка...