Syrian government supporters wave Syrian, Iranian and Russian flags as they chant slogans against U.S. President Trump during demonstrations following a wave of U.S., British and French military strikes to punish President Bashar Assad for suspected chemical attack against civilians, in Damascus, Syria, Saturday, April 14, 2018

SUA împing Lumea spre o nouă cursă a înarmărilor - Șoigu

173
(reînnoit 12:14 24.04.2018)
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat marți că Washingtonul nu era pregătit pentru parteneriat pe baze echitabilă, chiar și cu aliații săi tradiționali.

BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik. Potrivit ministrului rus al Apărării, Statele Unite demonstrează disponibilitatea de a folosi toate mijloacele, inclusiv cele militare, în încercarea de a-și menține rolul de hegemon în relațiile internaționale, împingând lumea spre o nouă cursă a înarmărilor.

"Astăzi suntem martorii transformării relațiilor internaționale, trecerea lor la un sistem multipolar, caracterizat prin redistribuirea sferelor de influență și o concurență mai rigidă pentru conducerea regională și globală. În aceste condiții, Statele Unite ale Americii doresc să-și păstreze rolul de hegemon în relațiile internaționale, exercitând toate mijloacele, inclusiv cele militare, și împingând țările [lumii] spre o nouă cursă a înarmărilor", a declarat Șoigu în cadrul întâlnirii miniștrilor apărării țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.

Potrivit ministrului, Statele Unite, "fără jena", declară că sunt pregătite să "corecteze" tendințele în politica și economia mondială, pe care le consideră nefavorabile prin folosirea forței militare.

"Acest lucru este confirmat de noile documente doctrinare ale SUA în domeniul securității și apărării naționale, eforturile acestora de a revizui cele mai importante acorduri internaționale, inclusiv deciziile ONU și principiile fundamentale ale OMC", a subliniat el.

La începutul anului, Pentagonul a lansat o nouă strategie a armelor nucleare, concentrându-se asupra capacităților avansate ale mai multor țări, inclusiv ale Rusiei. Pentagonul a numit China, Iranul și Coreea de Nord drept alte amenințări potențiale.

Despre situația din Siria

Au fost create toate condițiile pentru renașterea unui stat unificat, integral în Siria, a remarcat Șoigu.

"În prezent, toate condițiile au fost create pentru renașterea Siriei ca stat unificat și integrat. Dar pentru a atinge acest obiectiv este necesar ca nu numai Rusia să facă eforturi, ci și alți membri ai comunității mondiale să le facă", a declarat Șoigu în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO).

"Ne bazăm pe sprijinul statelor membre ale SCO", a adăugat el.

În același timp, Șoigu a subliniat că scopul principal al coaliției conduse de SUA în Siria nu a fost acela de a învinge Daesh, ci de a-și consolida prezența militară și economică în regiune.

"Statele Unite și aliații folosesc forțele terorismului internațional și extremismul în scopuri proprii, iar Irakul și Siria sunt exemple bune". De multă vreme, puternica coaliție condusă de SUA, formată din peste 30 de state militar avansate, nu a putut face față militanților și teritoriile controlate de IS nu au făcut decât să se extindă. Scopul a fost diferit — erodarea situației din regiune, consolidarea prezenței militare și economice", a afirmat Șoigu la întâlnire.

Declarația înaltului oficial rus vine la mai puțin de o lună după ce președintele american Donald Trump a făcut o remarcă surprinzătoare cu privire la retragerea din Siria, care contrazice comentariile anterioare ale administrației sale, inclusiv oficialii Pentagonului și ai Departamentului de Stat, care spun spun că trupele americane vor menține prezența activă în Siria.

Începând cu 2014, Washingtonul conduce o coaliție de aliați care luptă împotriva Daesh, fără mandat ONU, fără autorizarea guvernului sirian, iar acesta din urmă numește în mod constant prezența militară a SUA "ilegală".

Despre politica SUA în Afganistan

Referindu-se la situația din Afganistan, Șoigu a menționat că situația din țară a continuat să se înrăutățească, deoarece politica Washingtonului a contribuit efectiv la creșterea terorismului în nordul țării.

"Un alt punct fierbinte în Orientul Mijlociu este Afganistanul, situația continuă să se deterioreze, prezența Statelor Unite și a NATO în republica islamică de peste 15 ani nu a normalizat situația de acolo, în esență, ei încearcă să obțină un punct de sprijin în țară în orice condiții, pentru a-și intensifica influența asupra statelor din regiunea Asiei Centrale", a spus Șoigu.

"Politica Washingtonului contribuie de fapt la intensificarea activității teroriste în nordul Afganistanului", a declarat el marți, la Beijing, la o reuniune a miniștrilor apărării din cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO).

El a spus că întărirea pozițiilor Daesh în Afganistan provoacă o preocupare deosebită, numărul militanților ajungând la 4500 de persoane acum.

Afganistanul a suferit mult timp din cauza instabilității politice, sociale și de securitate din cauza activității talibanilor și a gruparea teroristă Daesh. Nivelul violenței din țară pare să crească, cu o creștere a activității talibane și a grupării afiliate Daesh.

173
Tagurile:
Afganistan, grupări teroriste, Statul Islamic, Siria, SUA, Serghei Șoigu
Tematic
Serghei Șoigu: Numărul trupelor NATO lângă frontierele ruse s-a triplat din 2012
Serghei Șoigu: Situație tensionată la frontiera dintre Rusia și NATO
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

78
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
78
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

66
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

66
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...