Syrian government supporters wave Syrian, Iranian and Russian flags as they chant slogans against U.S. President Trump during demonstrations following a wave of U.S., British and French military strikes to punish President Bashar Assad for suspected chemical attack against civilians, in Damascus, Syria, Saturday, April 14, 2018

SUA împing Lumea spre o nouă cursă a înarmărilor - Șoigu

169
(reînnoit 12:14 24.04.2018)
Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat marți că Washingtonul nu era pregătit pentru parteneriat pe baze echitabilă, chiar și cu aliații săi tradiționali.

BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik. Potrivit ministrului rus al Apărării, Statele Unite demonstrează disponibilitatea de a folosi toate mijloacele, inclusiv cele militare, în încercarea de a-și menține rolul de hegemon în relațiile internaționale, împingând lumea spre o nouă cursă a înarmărilor.

"Astăzi suntem martorii transformării relațiilor internaționale, trecerea lor la un sistem multipolar, caracterizat prin redistribuirea sferelor de influență și o concurență mai rigidă pentru conducerea regională și globală. În aceste condiții, Statele Unite ale Americii doresc să-și păstreze rolul de hegemon în relațiile internaționale, exercitând toate mijloacele, inclusiv cele militare, și împingând țările [lumii] spre o nouă cursă a înarmărilor", a declarat Șoigu în cadrul întâlnirii miniștrilor apărării țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai.

Potrivit ministrului, Statele Unite, "fără jena", declară că sunt pregătite să "corecteze" tendințele în politica și economia mondială, pe care le consideră nefavorabile prin folosirea forței militare.

"Acest lucru este confirmat de noile documente doctrinare ale SUA în domeniul securității și apărării naționale, eforturile acestora de a revizui cele mai importante acorduri internaționale, inclusiv deciziile ONU și principiile fundamentale ale OMC", a subliniat el.

La începutul anului, Pentagonul a lansat o nouă strategie a armelor nucleare, concentrându-se asupra capacităților avansate ale mai multor țări, inclusiv ale Rusiei. Pentagonul a numit China, Iranul și Coreea de Nord drept alte amenințări potențiale.

Despre situația din Siria

Au fost create toate condițiile pentru renașterea unui stat unificat, integral în Siria, a remarcat Șoigu.

"În prezent, toate condițiile au fost create pentru renașterea Siriei ca stat unificat și integrat. Dar pentru a atinge acest obiectiv este necesar ca nu numai Rusia să facă eforturi, ci și alți membri ai comunității mondiale să le facă", a declarat Șoigu în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO).

"Ne bazăm pe sprijinul statelor membre ale SCO", a adăugat el.

În același timp, Șoigu a subliniat că scopul principal al coaliției conduse de SUA în Siria nu a fost acela de a învinge Daesh, ci de a-și consolida prezența militară și economică în regiune.

"Statele Unite și aliații folosesc forțele terorismului internațional și extremismul în scopuri proprii, iar Irakul și Siria sunt exemple bune". De multă vreme, puternica coaliție condusă de SUA, formată din peste 30 de state militar avansate, nu a putut face față militanților și teritoriile controlate de IS nu au făcut decât să se extindă. Scopul a fost diferit — erodarea situației din regiune, consolidarea prezenței militare și economice", a afirmat Șoigu la întâlnire.

Declarația înaltului oficial rus vine la mai puțin de o lună după ce președintele american Donald Trump a făcut o remarcă surprinzătoare cu privire la retragerea din Siria, care contrazice comentariile anterioare ale administrației sale, inclusiv oficialii Pentagonului și ai Departamentului de Stat, care spun spun că trupele americane vor menține prezența activă în Siria.

Începând cu 2014, Washingtonul conduce o coaliție de aliați care luptă împotriva Daesh, fără mandat ONU, fără autorizarea guvernului sirian, iar acesta din urmă numește în mod constant prezența militară a SUA "ilegală".

Despre politica SUA în Afganistan

Referindu-se la situația din Afganistan, Șoigu a menționat că situația din țară a continuat să se înrăutățească, deoarece politica Washingtonului a contribuit efectiv la creșterea terorismului în nordul țării.

"Un alt punct fierbinte în Orientul Mijlociu este Afganistanul, situația continuă să se deterioreze, prezența Statelor Unite și a NATO în republica islamică de peste 15 ani nu a normalizat situația de acolo, în esență, ei încearcă să obțină un punct de sprijin în țară în orice condiții, pentru a-și intensifica influența asupra statelor din regiunea Asiei Centrale", a spus Șoigu.

"Politica Washingtonului contribuie de fapt la intensificarea activității teroriste în nordul Afganistanului", a declarat el marți, la Beijing, la o reuniune a miniștrilor apărării din cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO).

El a spus că întărirea pozițiilor Daesh în Afganistan provoacă o preocupare deosebită, numărul militanților ajungând la 4500 de persoane acum.

Afganistanul a suferit mult timp din cauza instabilității politice, sociale și de securitate din cauza activității talibanilor și a gruparea teroristă Daesh. Nivelul violenței din țară pare să crească, cu o creștere a activității talibane și a grupării afiliate Daesh.

169
Tagurile:
Afganistan, grupări teroriste, Statul Islamic, Siria, SUA, Serghei Șoigu
Tematic
Serghei Șoigu: Numărul trupelor NATO lângă frontierele ruse s-a triplat din 2012
Serghei Șoigu: Situație tensionată la frontiera dintre Rusia și NATO
Organiza'ia Mondială a Sănătății

OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19

37
(reînnoit 07:19 04.08.2020)
Organizația Mondială a Sănătății consideră că Vietnamul și sistemul său de sănătate este unul care poate fi un exemplu și pentru alte state în lupta cu coronavirusul.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Șeful grupului tehnic al Unității de Boli Emergente din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, a lăudat acțiunile autorităților vietnameze privind combaterea răspândirii infecției cu coronavirus și a numit acest stat drept exemplu de urmat pentru alte țări.

”Acționează rapid și atotcuprinzător, au un sistem care ar putea ajuta ca să ia acest focar sub control. Este ceea ce trebuie să vedem în toate țările”, a spus Maria Van Kerkhove în timpul unei conferințe de presă, adăugând că Vietnamul are o experiență vastă în lupta împotriva bolilor infecțioase.

"Fiind o țară care a avut de suportat o sarcină foarte mică și o mortalitate scăzută, nu lasă nicio șansă acestui lucru (focar - ed.) Și fac tot posibilul pentru a preveni producerea unui incident major”, a spus Michael Ryan, vorbind despre noul focar de coronavirus din Vietnam.

Mai devreme se știa că autoritățile orașului vietnamez Da Nang, care a fost locul de răspândire a noului coronavirus în Vietnam, intenționează să testeze întreaga populație pentru COVID-19 - aproximativ 1,1 milioane de oameni.

Vineri, 31 iulie, Vietnam a înregistrat primul său deces cauzat de coronavirus în această pandemie. Un nou focar de infecție a început în orașul de coastă Da Nang la trei luni de la depistarea unei infecții anterioare în țară.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
COVID-19, OMS
Tematic
Avertisment OMS: vara nu îi protejează pe oameni de coronavirus
Critici dure la adresa SUA după retragerea țării din OMS
O pneumonie necunoscută: OMS în dialog cu autoritățile Kazahstanului
OMS nu a primit din partea SUA notificarea de retragere din organizație
OMS remarcă tendințe îngrijorătoare ale virusului în zona din care face parte și România

Загрузка...
Batalion NATO în Polonia

SUA anunță extinderea contingentului militar în Polonia

41
(reînnoit 18:51 03.08.2020)
Statele Unite au decis să-și sporească prezența militară în Polonia cu un contingent de o mie de militari.

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. SUA și Polonia au încheiat negocierile, în urma cărora s-a decis expedierea în această țară a o mie de militari americani, a declarat ministrul Apărării, Mark Esper.

SUA și Polonia și-au încheiat negocierile pentru extinderea acordului de cooperare în domeniul Apărării (EDCA)… Înțelegerea va presupune extinderea prezenței militare permanente cu o mie de militari, se spune în declarația lui Esper.

În prezent, în Polonia, în baza rotației, se află 4,5 mii de militari americani, a amintit el.

De asemenea, acordul va permite “consolidarea descurajării Rusiei și va consolida NATO”, se mai menționează în declarația lui Esper.

Comentând această informație, la solicitarea RIA Novosti, vicepreședintele comisiei Dumei de Stat pentru Apărare, Iurie Șvîtkin, a declarat că sporirea numărului militarilor SUA în Polonia urmărește un scop politic.

“O mie de persoane reprezintă aproximativ un regiment. Totodată, desigur, acest lucru nu are nicio pondere, însă un număr mai mare de militari NATO în Europa înseamnă mai puțină securitate în Europa. Probabil, acest lucru se face mai mult din motive politice, pentru a oferi o susținere politică Poloniei, pentru a-i face să simtă o grijă din partea fratelui mai mare SUA”, a spus Șvîtkin.

“Acest lucru ne determină să ne asigurăm într-o proporție mai mare securitatea. Statele din Occident ne forțează să ne consolidăm potențialul în această direcție… Desigur, Rusia are suficiente resurse, însă noi acționăm în oglindă la acele provocări, pe care ni le creează Occidentul”, a subliniat parlamentarul rus.

De asemenea, el a menționat că autoritățile din Polonia, precum și cele din alte statele europene, nu se gândesc la perspectivele și viitorul contingentului militar.

“Suprasaturarea cu trupe și zângănitul din arme nu va duce la nimic bun”, a precizat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
SUA, Polonia
Tematic
Deputați polonezi cer declararea ambasadorului SUA „persona non grata”
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
ONU îndeamnă Polonia să asigure refugiaților dreptul de azil pe teritoriul țării
Polonia anunță retragerea din Convenția de la Istanbul
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”

Загрузка...
Carmen Avram

”Nu uitați sunați trompeta când plecați!” Carmen Avram nu lasă nicio șansă Guvernului!

0
(reînnoit 08:21 04.08.2020)
”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării! E o condiție obligatorie de la UE, ca să ne luăm banii de la Bruxelles. PNL, pe cai şi pe mai târziu!”

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. În fiecare zi, membri ai Guvernului Orban, în special Florin Cîțu, vin cu date prin care încearcă să demonstreze că în România totul e bine și mergem într-o direcție foarte bună. Asta în timp ce realitatea falimentelor zonei private sau șomajul, precum și restructurările de la stat par a spune cu totul altceva!

Europarlamentarul Carmen Avram nu lasă loc manevrelor Guvernului Orban și vine cu date clare: ”Laudele „guvernului meu” sunt contrazise din afara țării: România este statul care a dat cel mai mic sprijin financiar pentru redresare economică: 3% din PIB”.

Da, datele sunt copleșitoare: ”Prin comparație, celălalt guvern Orban a oferit ungurilor 18% din PIB, Cehia - 14%, Austria – 13%. Toate, țări mult mai mici decât România”, scrie Carmen Avram, care citează un studiu al ”Erste Bank”, publicat de Ziarul Financiar.

”Erste, proprietarul BCR, estimează și că România va avea creșterea cea mai mică dintre cele șapte țări în care activează compania austriacă”, scrie Carmen Avram, din studiu reieșind clar: ”Dintre cele şapte ţări unde Erste activează, România are cea mai mică creştere economică pentru 2021”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Guvernul, Carmen Avram
Tematic
Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban – cei doi tac mâlc!
Carmen Avram face praf PNL, acuzația care le poate prăbuși procentele!

Загрузка...