Arma nucleară

Pericolul folosirii armelor nucleare: Amenințare la adresa întregii omeniri

124
(reînnoit 19:45 23.04.2018)
Perspectiva aplicării armelor nucleare în lume este tot mai reală, s-a declarat la cea de-a doua conferință pregătitoare privind Tratatul de Neproliferare a Armelor Nucleare 2020 (TNP), desfăşurată la Geneva.

BUCUREŞTI, 23 apr — Sputnik, Doina Crainic. Înaltul Reprezentant al ONU pentru Dezarmare, Izumi Nakamitsu, a avertizat astăzi, 23 aprilie, cu privire la riscul tot mai ridicat al utilizării armelor nucleare în lume, în deschiderea celei de-a doua conferințe pregătitoare a Tratatului ONU cu privire la neproliferarea armelor nucleare — 2020.

„Astăzi, omenirea se confruntă cu provocări similare care au condus la elaborarea Tratatului de Neproliferare Nucleară. Amenințarea reprezentată de utilizarea intenționată sau neintenționată a armelor nucleare este în creștere. Această amenințare, care afectează întreaga omenire, va fi prezentă atâta vreme cât armele nucleare continuă să existe în arsenalele naționale", a declarat Izumi Nakamitsu.

Potrivit lui Nakamitsu, situația geopolitică din lume continuă să se deterioreze, iar unele acorduri internaționale încheiate cu scopul asigurării securității colective sunt încălcate.

„Se apelează tot mai mult la retorica despre necesitatea și utilitatea armelor nucleare. Dezvoltarea programelor nucleare ale statelor i-a determinat pe mulți să o califice ca fiind o cursă a înarmărilor", a spus aceasta.

Izumi Nakamitsu a adăugat că este esențială continuarea negocierilor pentru controlul asupra dezvoltării armamentulului și pentru dezarmare.

 

124
Tagurile:
creștere, pericol, intenționată sau neintenționată, aplicare, Arma nucleară, ONU, Izumi Nakamitsu
Tematic
Iran către SUA: "Dacă faceţi asta, revenim la programul nuclear"
Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare
Washingtonul, după o explozie nucleară în plin centru. VIDEO
SUA și-ar putea amplasa arme nucleare pe navele flotei militare
Cum se pregătesc milionarii americani de un război nuclear contra Rusiei
Rusia: SUA creează premise pentru un război nuclear. Când Rusia va utiliza arma nucleară

Загрузка...