Maidanul Independenței din Kiev

Ungaria a blocat ședința comisiei NATO-Ucraina

349
(reînnoit 19:36 23.04.2018)
Ședința comisiei NATO-Ucraina la nivel de miniștri de Externe nu a putut fi desfășurată, a treia oară la rând, din cauză că Ungaria a protestat astfel împotriva legii învățământului adoptată de Kiev în toamna anului trecut.

BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. Ungaria a blocat pentru a treia oară ședința comisiei NATO-Ucraina la nivel de miniștri Afacerilor Externe, anunță portalul Ukrinform.

În acest fel, Budapesta își respectă promisiunea de a exercita presiuni asupra Kievului până acesta va modifica prevederile legii învățământului, adoptată în toamna anului trecut, care limitează drepturile minorităților etnice de a studia în limbile lor naționale. Ungaria consideră că această lege contravine constituției ucrainene și obligațiilor internaționale asumate de Kiev.

La începutul acestui an, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat că țara sa „va renunța la orice sprijin acordat Ucrainei în aspirațiile de integrare atât timp cât aceasta va încălca normele și standarde europene și internaționale".

La sfârșitul lunii martie, acesta a anunțat că Budapesta intenționează să blocheze participarea liderului ucrainean, Petro Poroșenko, la summitul NATO din iulie.

349
Tagurile:
comisia NATO-Ucraina, legea educației, Minoritățile etnice, Învățământ, Limba română, Péter Szijjártó, Petro Poroșenko, Budapesta, Kiev, Ungaria, Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (48)
Tematic
Ucraina pune în pericol realizarea proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău
Ucraina vrea să înlocuiască gazul rusesc cu cel românesc
Diplomaţi ruşi: Continuă procesul de asimilare forţată a românilor din Ucraina!
Ucraina aruncă în aer școala în română - decizie scandaloasă ieri, la Kiev
NATO a explicat de ce Ucraina nu va adera la blocul militar
Ce mai face Ucraina la 4 ani după maidanul #Rezist

Загрузка...