Maidanul Independenței din Kiev

Ungaria a blocat ședința comisiei NATO-Ucraina

366
(reînnoit 19:36 23.04.2018)
Ședința comisiei NATO-Ucraina la nivel de miniștri de Externe nu a putut fi desfășurată, a treia oară la rând, din cauză că Ungaria a protestat astfel împotriva legii învățământului adoptată de Kiev în toamna anului trecut.

BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. Ungaria a blocat pentru a treia oară ședința comisiei NATO-Ucraina la nivel de miniștri Afacerilor Externe, anunță portalul Ukrinform.

În acest fel, Budapesta își respectă promisiunea de a exercita presiuni asupra Kievului până acesta va modifica prevederile legii învățământului, adoptată în toamna anului trecut, care limitează drepturile minorităților etnice de a studia în limbile lor naționale. Ungaria consideră că această lege contravine constituției ucrainene și obligațiilor internaționale asumate de Kiev.

La începutul acestui an, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat că țara sa „va renunța la orice sprijin acordat Ucrainei în aspirațiile de integrare atât timp cât aceasta va încălca normele și standarde europene și internaționale".

La sfârșitul lunii martie, acesta a anunțat că Budapesta intenționează să blocheze participarea liderului ucrainean, Petro Poroșenko, la summitul NATO din iulie.

366
Tagurile:
comisia NATO-Ucraina, legea educației, Minoritățile etnice, Învățământ, Limba română, Péter Szijjártó, Petro Poroșenko, Budapesta, Kiev, Ungaria, Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română (53)
Tematic
Ucraina pune în pericol realizarea proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău
Ucraina vrea să înlocuiască gazul rusesc cu cel românesc
Diplomaţi ruşi: Continuă procesul de asimilare forţată a românilor din Ucraina!
Ucraina aruncă în aer școala în română - decizie scandaloasă ieri, la Kiev
NATO a explicat de ce Ucraina nu va adera la blocul militar
Ce mai face Ucraina la 4 ani după maidanul #Rezist
Nick Radoi

Celebru milionar româno-american a scris cea mai frumoasă apărare a lui Donald Trump!

10
”Dumnezeu să binecuvânteze și Romania cu un președinte care să lupte pentru credința în Dumnezeu și pentru Biserică, un președinte care să ridice Cuvântul lui Dumnezeu fără rușine înaintea poporului său”

BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru gesturi filantropice față de lumea artei, dar și pentru viața sa excentrică, omul de afaceri american de origine română Nick Radoi a trimis un mesaj despre cum trebuie văzută adevărata America – și pe președintele Trump. 

”În America putem vedea dincolo de crime, jafuri, bătăi, incendieri ceva spiritual - acest om a ieșit cu Biblia în mână din Casa Albă, înconjurat de oameni, și a mers la biserica din fața Casei Albe și căreia i-a fost dat foc cu o zi înainte”, scrie Rădoi.

Trump se bazează pe rugăciuni și pe puterea credincioșilor, atrage atenția milionarul de origine română care dezvăluie cum ”creștinii au plâns mult în timpul conducerii lui Obama, pentru că Democraților nu le place Cuvântul lui Dumnezeu  - și pentru că ei s-au luptat tot timpul să dea jos și ”God bless America” de pe dolari”.

”Când Trump a ajuns Președinte, creștinii mulțumeau lui Dumnezeu pentru că mai dă Americii o șansă”, spune Nick Rădoi.  ”Când ridici Biblia, și nu ție rușine și lupți pentru eliberarea Bisericii de sub “jugul Pandemiei”, și când proclami credința în Dumnezeu e normal să urle dracii aceia care au crezut că vor pune definitiv ghearele pe America”.

Nick Rădoi urează și țării strămoșilor săi să aibă parte de un președinte care să fie apropiat de credință!

”Dumnezeu să binecuvânteze și Romania cu un președinte care să lupte pentru credința în Dumnezeu și pentru Biserică, un președinte care să se fie înconjurat cu oameni ai rugăciunii, un președinte care să ridice Cuvântul lui Dumnezeu fără rușine înaintea poporului său”, scrie Nick Rădoi, încheind în cel mai pur stil american – ”Doamne binecuvântează țara noastră și toate popoarele lumii!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
Donald Trump

Загрузка...

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

38
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38

Загрузка...