Steagul Uniunii Europene

O treime din europeni nu privesc cu ochi buni migrația

136
Ultimele date sociologice arată atitudinea cetățenilor UE fața de societatea în care trăiesc, procesul globalizării și fenomenele lui colaterale.

BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. Mai puțin de jumătate din cetățenii UE consideră globalizarea un fenomen pozitiv, peste o treime nu sunt de acord cu migrația, iar aproximativ o jumătate din respondenți se îndoiesc că deciziile în țările lor sunt luate fără a lua în considerație statutul social și relațiile între oameni, arată ultimele date ale Eurobarometrului.

Cifrele sondajului au fost făcute publice luni, iar rezultatele arată: majoritatea europenilor consideră că în ansamblu societatea în care trăiesc este una echitabilă, însă sunt îngrijorați de problemele legate de inegalitate materială și aplicare justă a deciziilor politice.

CIrca 47 la sută din europeni consideră globalizarea un fenomen pozitiv, 21 la sută nu sunt de acord cu această afirmație.

Totodată, 39 la sută consideră că migrația în țara lor e un fenomen pozitiv, iar 33 la sută — negativ, se spune într-un comunicat al Comisiei Europene, care a prezentat rezultatele studiului. Peste jumătate din cei intervievați consideră că oamenii au șanse egale pentru dezvoltare (58 la sută). Totuși această cifră diferă substanțial în dependență de regiune: 81 la sută — în Danemarca și doar 18 la sută în Grecia.

Respondenții se arată mai puțin optimiști atunci când e vorba de anumite domenii concrete: doar 39 la sută cred că echitatea prevalează asupra inechității. Doar 32 la sută din respondenți sunt de acord că deciziile politice sunt aplicate în raport cu toți cetățenii, indiferent de statutul social, bunăstare sau relații, în timp ce 48 la sută nu sunt de acord cu această afirmație.

Absoluta majoritate consideră că diferența între venituri este prea mare (84 la sută). În toate statele, cu excepția Danemarcei, peste 60 la sută din respondenți sunt de acord cu ideea că statul trebuie să întreprindă măsuri pentru diminuarea inegalității materiale. În același timp, aproximativ 46 la sută din cei intervievați consideră că șansele de dezvoltare personală au devenit mai mari comparativ cu perioada de acum 30 de ani.

Studiul a fost realizat în anul 2017, pe un eșantion de 28 mii de persoane din 28 de state ale UE.

136
Tagurile:
sondaj, studiu, migrație, Eurobarometru, Globalizare, 2017, Comisia Europeană, Danemarca, Grecia, Uniunea Europeană
Тема:
Criza refugiaților (90)
Tematic
Eurobarometru: 52 la sută din români, indiferenți sau ostili față de UE
Eurobarometru: românii sunt tot mai nemulțumiți de apartenența la UE
Eurobarometru: presa europeană este influențată de politicieni și businessmeni
Tudor Chirilă pledează pentru valorile europene - homosexuali și migrație
UE lansează o nouă operațiune de prevenire a migrației

Întrevederea Putin - Biden la Geneva - Foto

5
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, s-au întâlnit la Geneva, unde vor purta negocieri timp de peste patru ore.

Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, s-au întâlnit pe 16 iulie la Geneva pentru discuta cele mai importante probleme de securitate globale și relațiile bilaterale.

Urmăriți o selecție de imagini de la fața locului.

5
 • © Sputnik / Sergey Bobylev

  16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин, президент Швейцарской Конфедерации Ги Пармелен и президент США Джо Байден (слева направо) во время встречи на вилле Ла Гранж в Женеве.

 • © REUTERS / Kevin Lamarque

  U.S. President Joe Biden and Russia's President Vladimir Putin shake hands as they arrive for the U.S.-Russia summit at Villa La Grange in Geneva, Switzerland, June 16, 2021.

 • © Sputnik / Sergey Bobylev

  16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден (справа) во время встречи в Женеве на вилле Ла Гранж.

 • © AP Photo / Alexander Zemlianichenko

  Russian President Vladimir Putin, left, and U.S President Joe Biden shake hands during their meeting at the 'Villa la Grange' in Geneva, Switzerland in Geneva, Switzerland, Wednesday, June 16, 2021.

 • © AFP 2021 / Denis Balibouse

  Russian President Vladimir Putin (L) shakes hands with US President Joe Biden prior to their meeting at the 'Villa la Grange' in Geneva on June 16, 2021.

 • © REUTERS / Saul Loeb

  U.S. President Joe Biden and Russia's President Vladimir Putin arrive for the U.S.-Russia summit at Villa La Grange in Geneva, Switzerland June 16, 2021.

 • © AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

  US Secretary of State Antony Blinken (L), US President Joe Biden (2nd L), Russian President Vladimir Putin (2n R) and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (R) pose for press ahead of the US-Russia summit at the Villa La Grange, in Geneva on June 16, 2021.

 • © Sputnik / Mikhail Metzel

  16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин во время встречи с президентом США Джо Байденом в Женеве на вилле Ла Гранж.

 • © Sputnik / Mikhail Metzel

  16 июня 2021. Президент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден (слева) во время встречи в Женеве на вилле Ла Гранж.

 • © REUTERS / Martial Trezzini / Pool

  Limousine carrying Russian President Vladimir Putin leaves the airport ahead of U.S. - Russia summit, on Geneva Airport Cointrin, Switzerland, June 16, 2021.


Загрузка...
Vladimir Zelenski

Zelenski amenință creeze “cea mai puternică armată din Europa”

39
Zelenski amenință să creeze cea mai puternică armată din Europa, în cazul în care Occidentul va renunță să mai ofere sprijinul Kievului în conflictul civil din Estul țării.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. În cazul în care statele occidentale vor renunța să mai susțină Ucraina în conflictul cu autoproclamatele republici din Donbas, Kievul va fi nevoit să-și creeze cea mai „puternică armată din Europa”, pentru a rezolva această problemă pe cont propriu.

© Sputnik / Алексей Никольский

Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-un interviu oferit presei străine, conținutul căreia a fost dat publicității de serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Potrivit lui, este vorba de obținerea unei supremații tehnice și militare cu ajutorul potențialului uman, însă acest lucru nu este pe deplin bun.

“În loc să devină cercetători, să dezvolte tehnologic țara, oamenii vor fi nevoiți să se gândească cum să-și apere familia, casa”, a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a mai adăugat că în prezent poporul ucrainean moare în Donbas pentru aceleași principii, pe care le apără NATO și Uniunea Europeană. Totodată, el a avertizat statele europene cu privire la riscul unor noi conflicte la frontierele lor, în cazul în care nu vor interveni.

39
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Ucraina
Tematic
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Axios: Biden a refuzat să se întâlnească cu Zelenski înainte de summitul cu Putin
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei

Загрузка...