Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania

Lavrov: Putin și Trump nu vor admite un al treilea război mondial

487
Putin și Trump nu vor permite declanșarea celui de-al treilea război mondial, consideră ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Orice acțiuni care ar putea provoca un conflict militar direct între Rusia și SUA sunt inacceptabile, acest lucru îl înțelege foarte bine atât  ministrul Apărării al SUA, James Mattis, cât și președintele comitetului unificat al șefilor Statului Major al Forțelor Armate ale SUA, Joseph Dunford.

"Din păcate, în SUA există politicieni iresponsabili care continuă să incite conducerea țării, cerând o exacerbare a confruntării", a declarat ministrul Afacerilor de Externe al Rusiei într-un interviu oferit directorului agenției internaționale de știri Rossia Segodnya, Dmitry Kisiliov.

Unele forțe din SUA speculează pe rusofobie, încercând să profite de factorul rusesc în lupta între partide. Totuși, această campanie se consumă, fiind alimentată doar prin sancțiuni antirusești fără de precedent, a declarat Lavrov.

"Poziția Occidentului este stranie: pe de o parte ei declară că doresc niște relații bune cu Rusia, cu condiția ca Moscova să-și asume toate păcate și erorile. Adică, partenerii pornesc de la un sentiment al propriei infailibilități, din faptul că de toate se face de vină exclusiv Rusia- țara care încearcă să revizuiască actuala ordine internațională. O astfel de poziție este una mioapă și naivă", este convins Lavrov.

„Revenind la problema riscului unei confruntări militare, reies din aceea că militarii nu vor permite ca acest lucru să se întâmple. Nu va permite nici președintele Putin, și, sunt convins, nici președintele Trump. Totuși, ei sunt lideri aleși de popoarele lor, ei răspund în fața acestor popoarele pentru menținerea păcii și liniștii", a subliniat ministrul rus.

În același timp, Serghei Lavrov consideră că toată campania antirusească din Occident "este una expirată".

„Rusia va reacționa la toate provocările în mod demn, fără a degenera în certuri și înjurături, e un stil care nu este caracteristic pentru președintele rus. Nimeni nu va reuși să abată Rusia din calea ei", a conchis oficialul rus.

487
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, Al treilea război mondial, James Mattis, Joseph Dunford, Serghei Lavrov, Dmitry Kisiliov, Donald Trump, Vladimir Putin, SUA, Rusia
Tematic
Era dispusă Rusia să atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov
Lavrov: În Occident se accentuează tendința de renunțare la rădăcinile spirituale
Erdogan, împotriva ideii lui Lavrov ca Afrinul să revină sub controlul Damascului
Lavrov despre „armele chimice din Saratov”: Londra e disperată
Lavrov: Occidentalii recurg la minciuni și acuzații nefondate
Meleșcanu nu exclude o întâlnire cu Lavrov, „înaintea unor contacte mai importante”
Putin este gata de o întrevedere cu Trump
Merkel a anunțat că se va întâlni în curând cu Putin
Putin a discutat cu Merkel despre atacurile SUA asupra Siriei. Ce au convenit
Putin: Noi atacuri în pofida Cartei ONU vor induce haos

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

91
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

91

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

114
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

114
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Elevi

Romaniuc: “Numirile din pixul inspectorului general, eliminate”

22
Fostul inspector școlar general susține că, în urma discuțiilor purtate cu profesori, cu părinți și cu elevi, în legătură cu numirea directorilor, după ce li s-au încheiat mandatelor, a ajuns la câteva concluzii. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general și o voce importantă în mediul educațional prezintă câteva concluzii referitoare la numirea directorilor de școli după încheierea mandatelor. Aceste concluzii sunt rezultatul discuțiilor purtate cu profesori, părinți și elevi.

”Numirile din pixul inspectorului general trebuie eliminate cât mai repede posibil. Am auzit despre situații în care inspectorul general nu s-a consultat nici măcar cu adjuncții”, scrie Liliana Romaniuc.

Aceasta susține că Legea educației, din ianuarie 2011, prevedea foarte clar ce se întâmplă la finalizarea mandatului directorului: Consiliul de Administrație numește persoana care va ocupa funcția de director, până la organizarea concursului.

De asemenea, concursul pentru ocuparea funcției de director trebuie să fie organizat la nivelul școlii, de către Consiliul de Administrație - entitatea care cuprinde reprezentanții tuturor beneficiarilor direcți sau indirecți ai educației: elevi, părinți, comunitate locală, profesori. În opinia Lilianei Romaniuc, procesul trebuie să fie mai mult decât un concurs...

”Nu știu când vom ajunge la această decizie, dar e bine să începem să ne pregătim pentru ea. Asta și pentru că directorii și profesorii spun că își doresc autonomia școlilor, și e bine ca școlile să aibă autonomie”, a adăugat fostul inspector școlar general.

O altă concluzie se referă la reformarea sau transformarea din temelii a CNEME - Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Directorii unităților de învățământ au nevoie de formare consistentă pentru a ajunge în această entitate profesională.

Romaniuc a făcut o paralelă cu Corpul Experților Contabili, structură profesională în care se intră foarte greu. Este, de asemenea, o structură cu un grad înalt de competență.

În opinia expertului, cam așa ceva ar trebui să avem și pentru directorii de școli;

Profesionalizarea managementului școlilor și reformarea/transformarea inspectoratelor sunt provocări mari, dar care, dacă sunt depășite, pot contribui la îmbunătățirea calității școlilor noastre, mai este de părere Liliana Romaniuc.

Fostul inspector școlar general și-a exprimat încrederea că se poate ajunge la acest deziderat cu răbdare, înțelepciune, profesionalism, decizii transparente, fundamentate pe studii și cu implicarea specialiștilor din educație.

”Ce a fost și ce este știm, important este să începem să privim către alte abordări. Nu peste noapte și nu fără resurse!”, a punctat Romaniuc.

Fostul inspector școlar general a reluat o idee enunțată anterior potrivit căreia un director nu trebuie să aibă mai mult de două mandate la aceeași unitate de învățământ.

22
Tagurile:
Școala

Загрузка...