“Atacul chimic” care ar fi avut loc în orașul sirian Duma

Atacul chimic, o înscenare: “ne-au promis orez, biscuiți și curmale” - VIDEO

2909
(reînnoit 12:37 27.04.2018)
Jurnaliștii ruși au discutat cu un băiat de 11 ani care, într-un film regizat de “Căștile Albe”, apare în calitate de victimă a “atacului chimic” care ar fi avut loc în orașul sirian Duma .

BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik. Postul de televiziune Rossia 24 a prezentat un reportaj cu un băiat de 11 ani care confirmă că a participat la înscenarea efectelor așa-numitului "atac cu arme chimice" în orașul sirian Duma. Videoul acuzator a fost regizată de reprezentanții organizației "Căștile Albe", servind în calitate de pretext pentru replici dure atât în adresa guvernului de la Damasc, care ar fi utilizat arme chimice, cât și în adresa Rusiei și Iranului, care susțin guvernul legal al Siriei.

În reportajul prezentat de postul rus de televiziune, Hassan Diab, de 11 ani, a povestit că reprezentanții "Căștilor Albe" i-au promis orez, biscuiți și curmale în schimbul participării în rolul de victimă a „atacului chimic" în orașul Duma.

Declarațiile copilului au fost confirmate și de tatăl lui, care a spus că în Duma nu a avut loc niciun atac cu arme chimice.

"Eram în subsol. Mama mi-a spus că nu avem de-ale gurii, că vom mânca mâine. Am auzit larmă pe stradă, cineva striga: Mergeți la spital! Am fugit la într-acolo, iar, după ce am intrat, m-au apucat și au început să mă stropească cu apă, apoi m-au culcat pe pat alături de alți oameni", a declarat acesta postului Rossia 24.

Într-un interviu oferit corespondentului militar al publicației kp.ru Aleksander Koț, băiatul a povestit că era speriat și înfometat.

"Ține minte doar că apa era rece, că îi era frig și înspăimântat. Tatăl lui a povestit că în spital au mai fost aduși soția și fiica lui, care, la fel, au fost stropiți cu apă… Au fost rugați să se mute dintr-un adăpost antiaerian la spital, unde a fost înscenat acest spectacol", afirmă reporterul kp.ru.

 

Reportajul cu "victima atacului chimic" va fi prezentat la Consiliul de Securitate al ONU

Reportajul cu băiatul care a fost prezentat într-un filmuleț înscenat de "Căștile Albe" drept victimă a atacului chimic în orașul Duma va fi distribuit reprezentanților statelor membre ai Consiliul de Securitate al ONU, a anunțat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, la postul de televiziune Rossia 1.

"Reportajul este deja subtitrat. Îl vom distribui statelor membre (ale Consiliului de Securitate al ONU), jurnaliștilor, iar la următoarea ședință a Consiliului de Securitate al ONU vom găsi o modalitate de a-l proiecta pe ecran", a declarat diplomatul rus.

2909
Tagurile:
Rossia 24, Consiliul de Securitate al ONU, atac chimic, Arme chimice, reportaj, Fake news, fals, Căștile albe, Hassan Diab, Duma, Siria
Тема:
Războiul din Siria (383)
Tematic
Două rachete „inteligente” americane din Siria au ajuns în Rusia
Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria e o înscenare - Video
Trei companii belgiene au livrat ilegal substanțe chimice în Siria
Partiarhul Kirill și Papa Francisc au adoptat un mesaj pacificator legat de Siria
SUA vor să-și înlocuiască militarii din Siria cu trupe din țările arabe
Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria, în afară de „sursele al-Qaeda”
Comunităţile creştine din Siria, atitudine curajoasă şi fermă. Apel la protejarea păcii
Peste 50% dintre britanici dezaprobă atacurile din Siria fără girul parlamentului
Silvian Ionescu: ”De când cu Siria, e recoltă mare de „experţi" pe metru pătrat”
Șeful diplomației britanice despre perspectiva unor noi atacuri în Siria
Au participat militarii ruși la pararea atacului aerian din Siria? Pentagonul face lumină
Opinie: Atmosfera legată de Siria, asemănătoare celei dinaintea Primului Război Mondial
Adrian Năstase, superb: lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria

Загрузка...