Donald Trump și Kim Jong-un

Trump atacă în Siria, inclusiv, pentru a-l timora pe Kim Jong-un?

405
(reînnoit 16:04 14.04.2018)
Damascul și Phenianul nu sunt doar o pereche de jucători luați în vizor de SUA, între cele două țări din Asia există relații de parteneriat.

BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik. Coreea de Nord și Siria cooperează frucuos, conform unor informații Phenianul chiar a trimis unități de luptă în ajutorul lui Assad, a declarat pentru Sputnik Jang Ji-hyang, cercetător la Institutul Asan de studii politice din Seul.

Potrivit lui, este puțin probabil ca o acțiune mililitară a Washingtonului contra Damascului să fie utilizată drept o avertizare adresată Phenianului în perspectiva viitoartei întrevederi Trump — Kim.

Aceasta deoarece președintele american ”a decis să dezbată la modul serios denuclearizarea”, iar partenerul lui nord-coreean, la rândul lui, ”a manifestat deplina dispoziție de a aborda această chestiune la viitoarele tratative”. În circumstanțele date forțarea notei est puțin probabilă.

Expertul este de părere că, aplicând forța în Siria, liderul de la Casa Albă va face tot posibilul ca operațiunea să nu fie luată drept o încercare de a intimida Coreea de Nord, deoarece organizarea summitului cu liderul nord-coreean ”l-a costat foarte scump”.

Nu este exclus ca Phenianul să considere că este vizat indirect, dar ”SUA vor căuta să asigure că nu au avut nicio intenție de a exercita presiuni”, a opinat Jang Ji-hyang.

405
Tagurile:
operațiunea contra damscului, opinie, intimidare, Kim Jong-un, Donald Trump, Coreea de Nord, SUA
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
Trump a spus când se întâlnește cu Kim Jong-un
Întâlnirea între Donald Trump și Kim Jong-un ar putea avea loc în Rusia
Kim Jong-un, prima călătorie în străinătate la Beijing: Ce a discutat cu Xi Jinping
Trump îi dă replică lui Kim Jong-un: „Al meu este mult mai mare și puternic”
Stați, Ce? „Kim Jong-un” a ajuns la New York în vizită la Donald Trump (VIDEO)
Șeful CIA sugerează că Kim Jong Un ar putea fi ucis
CIA, concluzie neașteptată, dă peste cap tot: "Kim nu e nebun, e rațional!"
Boris Johnson

Știrea nopții: Marea Britanie, decizia momentului în criza COVID

27
(reînnoit 08:44 10.05.2021)
Premierul britanic, Boris Johnson, face un anunț așteptat de britanici – dar este și exemplu pentru cei de pe continent

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Premierul Boris Johnson este omul zilei – presa internațională anunță că acesta va confirma astăzi relaxarea restricţiilor datorate pandemiei.

Decizia de datorează în primul rând îmbunătăţirii situaţiei medicale, dar și vaccinării masive a britanicilor - peste 35 de milioane din cei 68 de milioane de locuitori primind prima doză de vaccin.

Anunțul va fi făcut în această după amiază, când Johnson va face publică ”a treia etapă a foii sale de parcurs pentru ieşirea din lockdown”, anunță AGERPRES.

”Noua etapă va intra în vigoare la 17 mai, dată la care vor fi, de asemenea, relaxate unele restricţii privind călătoriile în străinătate”, transmite sursa citată, arătând că începând de la acea dată, britanicii ”ar urma să aibă voie să se întâlnească în locuri închise: şase persoane cel mult sau două familii”.

De asemenea, barurile şi restaurantele ar urma să funcționeze și în interior, iar nunţile să aibă până la 30 de participanţi, în timp ce în exterior, adunările cu mai mult de 30 de persoane ar urma să rămână interzise.

”Programul nostru de vaccinare continuă cu succes - mai mult de două treimi dintre adulţii din Marea Britanie au primit până acum o primă doză - şi acum putem ieşi din lockdown cu prudenţă, dar ireversibil”,  se arată într-un document al Guvernului britanic, citat de presa internațională.

Marea Britanie deține recordul de decese COVID-19, cu peste 127.000 de morţi, cei mai mulți fiind în Anglia.

 

27
Tagurile:
Marea Britanie, coronavirus, Criză, COVID-19
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

634
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

634
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...

Spectacol de artificii la Moscova cu prilejul celei de-a 76-a aniversări a Victoriei

0
(reînnoit 01:49 10.05.2021)
Un impresionant spectacol de artificii încheie șirul de manifestări dedicate celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Un grandios spectacol pirotehnic are loc în aceste momente la Moscova, acolo unde astăzi s-a desfășurat parada dedicată celea de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Cerul este acoperit de focuri artificii.

Anterior, s-a raportat că este planificată utilizarea a 10 mii de artificii.

Duminică dimineață, la Moscova s-a desfășurat principala paradă a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Peste 12 mii militari au luat parte la aceasta. Au fost implicate peste 190 de unități de echipament militar, precum și 76 de elicoptere și avioane.

0

Загрузка...