File Photo of UK Submarine

Marea Britanie a trimis submarine spre Siria - mass-media

530
(reînnoit 07:02 12.04.2018)
Potrivit ziarului britanic Daily Telegraph, submarinelor britanice li s-a ordonat să se deplaseze spre Siria, într-o rază în care pot fi efectuate lovituri cu rachete, care se aşteaptă a fi efectuate deja joi seara.

BUCUREŞTI, 12 apr — Sputnik. Publicaţia scrie că ordinul a fost dat de premierul Theresa May şi că aceasta anunţat o şedinţă de urgenţă a Cabinetului de Miniştri pentru a discuta cum va răspunde Marea Britanie la presupusele atacuri cu arme chimice de săptămâna trecută în oraşul Douma.

Sky News informează că MAy va cere curând cabinetului său să aprobe participarea Regatului Unit la loviturile conduse de SUA și Franța împotriva infrastructurii cu presupusele arme chimice din Siria. Deși se așteaptă ca premierul britanic să primească aprobarea din partea miniștrilor pentru a se alătura acțiunii, Telegraph a sugerat o discuție cu SUA și Franța înainte de a lua decizia finală.

Purtător de cuvânt al Theresey May a declarat că membrii cabinetului se vor întâlni joi.

În urma atacului de sâmbătă, premierul a stipulat că "toate indiciile duc la faptul că regimul sirian este responsabil" și că "utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria nu poate merge necontestată".

În timp ce submarinelor britanice li s-a ordonat să se apropie de Siria, Telegraph a anunțat că președintele sirian Bashar al-Assad evacuează aeronavele și vehiculele departe de bazele militare care ar putea fi vizate în atacuri.

Informaţiile vin după avertismentul președintelui american Donald Trump către Rusia și Siria de a se "pregăti" pentru lovituri de rachete. Trump a menționat că loviturile vor implica rachete care vor fi "frumoase și noi".

POTUS a lansat anterior rachete Tomahawk spre Siria, în aprilie 2017, ca răspuns la un atac de gaz sarin din orașul Khan Sheikhoun.

530
Tagurile:
Siria, Război, Rachete, lovituri, submarin, Theresa May, UK
Тема:
Războiul din Siria (353)
Tematic
Casa Albă: Trump încă nu a decis cum va acționa în Siria
SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla
„Se vrea război total”. Atacul din Siria, operaţiune de tip „steag fals”
Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter

Загрузка...