Maria Zaharova

Zaharova către Trump: Începeți cu lichidarea propriilor arme chimice!

387
(reînnoit 17:17 11.04.2018)
În cazul în care SUA vor să pună capăt cursei înarmărilor, ar trebui s-o înceapă cu lichidarea propriul arsenal de arme chimice, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, i-a propus lui Trump să înceapă stoparea cursei înarmărilor cu lichidarea arsenalelor de arme chimice americane. În acest fel ea a răspuns la ultimul mesaj publicat de președintele american pe Twitter, în care acesta îndeamnă la diminuarea tensiunilor între cele două țări.

"O idee bună! Vă propunem să începeți cu lichidarea armelor chimice americane", a scris Zaharova pe Facebook.

După ce a îndemnat Rusia să fie pregătită de un atac cu „rachete inteligente" asupra Siriei, Trump a revenit cu un nou mesaj în care constată că relațiile între cele două țări „sunt mai proaste decât în perioada rece", îndemnând la o colaborare și încetare a cursei înarmărilor.

„Relația noastră cu Rusia este mai gravă decât a fost vreodată, inclusiv din perioada Războiul Rece. Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie de ajutor pentru economia ei, ceea ce ar fi foarte ușor de făcut și avem nevoie de toate națiunile să colaboreze. Să oprim cursa înarmărilor?", a scris Donald Trump pe Twitter.

Anterior, comandatul trupelor de apărare radioactivă, chimică și biologică a forțelor armate ale Federației Ruse, generalul-maior Igor Kirillov, menționase într-un comentariu că până în prezent SUA nu și-au lichidat arsenalele de arme chimice, evocând "lipsa de resurse financiare".

387
Tagurile:
cursa înarmărilor, Arme chimice, Twitter, Ministerul Afacerilor Externe, Maria Zaharova, Donald Trump, Rusia, SUA
Tematic
Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!”
Expert: factorii care vor determina SUA să recurgă la forță în Siria
Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria
ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria
OPCW va verifica informația despre „atacul chimic” în Siria
Siria invită OPCW să verifice informația despre atacul cu arme chimice
Un posibil atac al SUA în Siria: ținte, arme, precauții
Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice
Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2

Загрузка...