Ruinele orașului Duma din Ghouta Orientală, Siria

OPCW va verifica informația despre „atacul chimic” în Siria

186
(reînnoit 19:43 10.04.2018)
Organizația pentru interzicerea armelor chimice a răspuns la solicitările Siriei și urmează să trimisă un grup de experți pentru a verifica veridicitatea informațiilor despre un pretins atac cu arme chimice în orașul sirian Duma.

BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Organizația pentru interzicerea armelor chimice (OPCW) va expedia în curând o misiune în orașul sirian Duma din Ghouta Orientală pentru a verifica informațiile despre un pretins atac cu arme chimice în această localitate, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul organizației.

Anterior, agenția siriană de știri SANA a anunțat că Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a expediat o invitație oficială OPCW în care solicită expedierea unei misiuni a organizației pentru verificarea veridicității informațiilor despre un atac chimic.

"Directorul general al OPCW, Ahmet Üzümcü, a examinat cererea de desfășurare a unei echipe pentru investigarea situației din Duma, pentru a stabili veridicitatea acestor afirmații", se spune într-o declarație a organizației. „Echipa se pregătește de o deplasare în Siria în viitorul apropiat".

Secretariatul OPCW a solicitat autorităților Siriei să adopte toate măsurile necesare pentru desfășurarea în această țară a unui grup de experți ai organizației.

Anterior, statele occidentale au acuzat Damascul de comiterea unui atac cu arme chimice în orașul Duma din Ghouta Orientală. Moscova a negat informațiile legate despre un presupus atac al armatei siriene cu utilizarea unei bombe cu clor. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că prin lansarea acestor informații false se urmărește protejarea teroriștilor și justificarea declanșării unor atacuri militare din afară. Statul Major al armatei ruse a avertizat pe 13 martie despre tentativele de organizare a unei provocări a insurgenților din Ghouta Orientală cu înscenarea unui atac cu arme chimice.

186
Tagurile:
bombă cu clor, armele chimice, Ministerul Afacerilor Externe, OPCW, Organizația pentru interzicerea armelor chimice, Ahmet Üzümcü, Duma, Ghouta Orientală, Damasc, Siria
Тема:
Războiul din Siria (469)
Tematic
Siria invită OPCW să verifice informația despre atacul cu arme chimice
Un posibil atac al SUA în Siria: ținte, arme, precauții
Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice

Загрузка...