OPCW

Siria invită OPCW verifice informația despre atacul cu arme chimice

179
Oficialitățile siriene au remis Organizației pentru interzicerea armelor chimice un mesaj în care solicită expedierea unei misiuni în Duma, care să verifice informația legată de utilizarea armei chimice împotriva populației civile.

BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a expediat o invitație oficială Organizației pentru interzicerea armelor chimice (OPCW) de a vizita orașul sirian Duma din Ghouta Orientală pentru verificarea informației cu privire la un presupus atac chimic, transmite agenția siriană SANA.

Departamentul de politică externă a cerut delegarea unei misiuni care să se documenteze pe teren asupra situației reale.

Reamintim că statele occidentale au acuzat Damascul de utilizarea armelor chimice în orașul Duma din Ghouta Orientală. Moscova a negat informația cu privire la utilizarea unei bombe cu clor de către militarii sirieni. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că prin lansarea unor astfel de informații false se urmărește protejarea teroriștilor și justificarea unor atacuri militare din afară.

Anterior, pe 13 martie, Statul Major al forțelor armate ruse a anunțat  despre tentativele insurgenților de organizare a unei provocări în Ghouta Orientală, cu înscenarea utilizării armei chimice. În opinia militarilor ruși, această provocare ar urma să fie utilizată de SUA drept pretext pentru declanșarea unor atacuri asupra Siriei.

179
Tagurile:
Arme chimice, Ministerul Afacerilor Externe, OPCW, Organizația pentru interzicerea armelor chimice, Duma, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria (459)
Tematic
Un posibil atac al SUA în Siria: ținte, arme, precauții
Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice
Avioane de luptă israeliene au ţintit baza aeriană din Siria - Ministerul rus al Apărării
Lavrov despre „armele chimice din Saratov”: Londra e disperată

Загрузка...