Militar siria în Goutha Orientală

Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice

217
Israelul s-a alăturat statelor occidentale care acuză Siria de utilizarea armelor chimice în orașul Duma.

BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Israelul s-a alăturat statelor occidentale care acuză autoritățile siriene de utilizarea armelor chimice.

Într-o declarație a Ministerului Afacerilor Externe al Israelului se spune că atacul care ar fi avut loc săptămâna trecută demonstrează că Damascul deține și continuă să producă arme chimice.

"Regimul sirian continuă să comită crime împotriva umanității, utilizând arme chimice… Siria încalcă grav obligațiile asumate și deciziile respective ale comunității internaționale", se spune în comunicatul diplomației israeliene.

Potrivit statelor occidentale, atacul chimic ar fi avut loc pe 7 aprilie, în orașul Duma. Rusia a negat informațiile despre bomba cu clor, care ar fi fost aruncată de forțele guvernamentale siriene. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a calificat această știre falsă drept o tentativă de protejare a teroriștilor și o justificare a unor eventuale atacuri militare din afară. Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a declarat că acuzațiile de utilizare a armelor chimice de către armata siriană sunt plictisitoare și neconvingătoare. Damasc a subliniat în mai multe rânduri că toate armele chimice au fost evacuate din țară sub monitorizarea Organizației pentru interzicerea armelor chimice (OPCW).

217
Tagurile:
bombă cu clor, Arme chimice, acuzații, război, Ministerul Afacerilor Externe, OPCW, Douma, Duma, Ghouta Orientală, Israel, Damasc, Siria
Тема:
Războiul din Siria (467)
Tematic
Din această noapte, omenirea este la un pas de războiul total
Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2
Avioane de luptă israeliene au ţintit baza aeriană din Siria - Ministerul rus al Apărării

Загрузка...