La frontieră

S-a terminat! Înmatriculările auto în Bulgaria devin amintire!

335
(reînnoit 20:21 09.04.2018)
Şoferii români, loviţi grav! Autorităţile de peste Dunăre pregătesc taxa de poluare. Peste 100.000 de români care şi-au înscris maşinile în Bulgaria, „arşi" la buzunare.

BUCUREŞTI, 9 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Veste proastă pentru românii care fugeau în Bulgaria să îşi înmatriculeze maşinile, pentru a scăpa de impozitul de la noi din ţară.

Şi aceasta deoarece autorităţile din Bulgaria vor să introducă o taxă de poluare, pentru a nu deveni un cimitir al maşinilor diesel. Autorităţile de peste Dunăre spun, potrivit stiripesurse.ro, că această problemă va deveni mai gravă.

Introducerea taxei de poluare care nu mai există la noi le va îngreuna viaţa românilor. Ministerul de Finanţe Bulgar este îngrijorat că nu mai puţin de 100.000 de şoferi români, cu maşini înmatriculate în ţara vecină, ar putea renunţa.

Problema este că şi autorităţile de la noi se gândesc să reintroducă taxa eco.

Reamintim că anul trecut a fost eliminat timbrul de mediu, dar Ministerul Mediului face planuri ca să îl reintroducă, sub o noiă formă.

În funcţie de cât de mult poluează autoturismul, şoferii vor scoate din buzunar sume cuprinse între 50 şi 200 de euro, echivalaţi în lei.

335
Tagurile:
introducere, taxa de mediu, veste proastă, înmatriculare mașini, Bulgaria, România
Tematic
Atenție! Noi reguli de înmatriculare a automobilelor
Numărul maşinilor second-hand înmatriculate a explodat. Topul preferinţelor
Taxa auto se recuperează mai ușor. Vezi cum
Expert, despre timbrul de mediu: guvernul a lărgit ușa pubelei în România

Загрузка...