София, Болгария

Sondaj: 88% din bulgari susțin refuzul de a expulza diplomații ruși

126
(reînnoit 19:59 06.04.2018)
Majoritatea absolută a bulgarilor susțin decizia guvernului de la Sofia de a nu expulza diplomații ruși în semn de solidaritate cu poziția Londrei în cazul Skripal.

BUCUREȘTI, 6 apr — Sputnik. Majoritatea absolute a bulgarilor (88 la sută) susțin decizia guvernului de a nu expulza diplomații ruși în legătură cu cazul Skripal, arată datele unui sondaj realizat de institutul Gallup International.

Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarant după ședința Consiliului de Securitate al țării că Bulgaria nu va expulza nici diplomații ruși, nici personalul ethnic. Cu toate acestea, ambasadorul Bulgariei de la Moscova a fost rechemat pentru consultații.

Potrivit studiului, doar 8 la sută au declarat că nu sunt de acord cu decizia guvernului, iar 4 la sută nu au știut să răspundă.

În același timp, 61 la sută din cei invervievați consideră că astfel de probleme au nevoie de un consens între principalele partide politice, în timp ce 35 la sută au declarant că partidul de guvernare trebuie să ia de sine stătător decizia.

Majoritatea respondenților au o atitudine pozitivă față de Rusia. În acest context, 81 la sută consideră că nu există nicio probă care ar demonstra vinovăția Rusiei, iar 6 la sută consideră că probele existente sunt suficiente.

De asemenea, 52 la sută consideră că Occidentul poartă vina pentru tensionarea situației, iar 18 la sută consideră că vina aparține Rusiei. 54 la sută consideră cazul Skripal o provocare împotriva Rusiei, iar 30 la sută consideră că Occidentul trebuie să se mobilizeze împotriva agresiunii rusești.

126
Tagurile:
expulzarea, Gallup International, Serghei Skripal, Boiko Borisov, Occident, Rusia, Bulgaria
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)
Tematic
Premierul Bulgariei: nu vom expulza niciun diplomat rus
România, pusă la zid alături de Polonia, Ungaria și Bulgaria
Românii și bulgarii îi înlocuiesc pe polonezi, cehi și letoni în Marea Britanie
Decizia bulgarilor care lovește în șoferii ce au mașini cu numere de Bulgaria
Brexit - Începe prigoana contra românilor și bulgarilor?
Migranții: Bulgaria, Grecia, Serbia și România pot proteja UE?

Загрузка...