Cobai. Poză simbol

Londra a explicat de ce a abandonat animalele lui Skripal în casa sigilată

250
(reînnoit 11:57 07.04.2018)
Animalele de companie ale lui Skripal au fost abandonate în casa sigilată din considerente de protecție a sănătății publice, declară autoritățile britanice. Un motan a reușit să fugă.

BUCUREȘTI, 6 apr — Sputnik. Animalele de companie ale lui Serghei Skripal au fost abandonate în casa sigilată de poliție în cadrul măsurilor de protecție a sănătății publice, a anunțat pentru RIA Novosti reprezentantul Ministerului britanic Pentru Protecția Mediului Înconjurător, Alimentație Și Agricultură.

Anterior, secretarul de presă al ambasadei ruse a comunicat agenției RIA Novosti că reprezentanța diplomatică a solicitat Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii informații în legătură cu starea sănătății a celor trei animale ale lui Skripal. Ambasada s-a condus în această chestiune nu doar de principiul dreptului la proprietate privată, dar și de interesele animalelor, precum și de problema importanței acestora în investigațiile în cazul otrăvirii a lui Serghei și Iulia Skripal.

În dimineața de vineri, presa britanică a scris că porcii de Guineea au fost găsiți morți de deshidratare și foame în casa lui Skripal, iar motanul se afla într-o stare se stres, fiind necesară eutanasierea lui. Un motan a reușit totuși să fugă din casa sigilată de poliție, iar soarta acestuia rămâne necunoscută.

"Era o zonă cu o probabilitate înaltă de contaminare și toate măsurile au fost luare în scopul protejării sănătății publice. Când veterinarul a intrat în casă, a constatat că cei doi porci de Guineea au murit din cauza deshidratării. Motanul se află într-o stare de stres, motiv pentru care veterinarul a decis eutanasierea lui", a declarat reprezentantul Ministerului britanic pentru Protecția Mediului Înconjurător, Alimentație și Agricultură.

Potrivit ei, eutanasierea a avut loc în conformitate cu legea cu privier la protecția drepturilor animalelor, în scopul protecției sănătății publice și pentru curmarea suferințelor animalului.

Fiind întrebată ce i-a împiedicat pe polițiști să aibă grijă de animale în timpul perchezițiilor, reprezentantul ministerului a rugat ca această întrebare să fie adresată poliției londoneze. Scotland Yard a refuză să ofere comentarii, motivând că ancheta se află în proces de derulare.

250
Tagurile:
porci de guineea, motan, medici veterinari, Cobai, Ambasada Federației Ruse din Marea Britanie, poliția, Serghei Skripal, Londra, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Zaharova a comentat soarta animalelor părăsite în casa lui Skripal
Iulia Skripal, primele declarații publice
Oficial: Rusia nu are nicio problemă cu Skripal. Poate reveni oricând acasă
Conversație telefonică cu Iulia Skripal: Atât ea, cât și tatăl ei se simt bine
Moscova: cazul Skripal, o sfidare a dreptului internațional
Nepoata lui Skripal menține contacte strânse cu ambasada rusă
Rusia convoacă Consiliul de Securitate al ONU în legătură cu cazul Skripal

Загрузка...