Militaires US en Syrie

Statul Major rus atenţionează asupra unui nou război de anvergură

318
(reînnoit 08:24 05.04.2018)
Politica americană din Siria ar putea, mai devreme sau mai târziu, să provoace un nou război "al tuturor împotriva tuturor" în această țară, spune colonelul general al Statului Major General al Rusiei, Serghei Rudskoi.

BUCUREŞTI, 5 apr — Sputnik. Politica Washingtonului de a sparge Siria pune bazele unui nou război în această țară, a declarat șeful principalului comandament operațional al Statului Major General al Rusiei, Serghei Rudskoi, la Conferința de Securitate organizată la Moscova.

"Statele Unite și-au stabilit scopul de a diviza Siria și acum alimentează un potențial conflict care, mai devreme sau mai târziu, va da naștere unui nou război împotriva tuturor", a avertizat ofițerul.

În același timp, Ruduskoi a spus că există acum condiții pentru "renașterea" Siriei "ca stat unitar și indivizibil".

El a calificat planurile americane inacceptabile de a crea un cvasi-stat pe malul estic al Eufratului. Potrivit ofițerului, Statele Unite ale Americii creează în regiuni organe de putere loiale care vor avea propriile forțe armate.

Anterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Statele Unite de încercarea de a izola partea din estul Eufratului de restul Siriei prin înființarea bazelor militare în regiune.

318
Tagurile:
Eufrat, Baze militare, Război, Rusia, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria (343)
Tematic
Statul Islamic din Siria a fost învins complet - Putin
Donald Trump capitulează în Siria
Siria: insurgenții au lăsat în urma lor 40 de tone de arme chimice
Forțele speciale americane, britanice, franceze "implicate direct" în războiul din Siria

Загрузка...