Întrevederea trilaterală Rusia, Turcia, Iran

Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei

420
(reînnoit 18:15 04.04.2018)
Liderii celor trei țări au convenit asupra unei politici comune de susținere a Siriei și poporului ei.

Vladimir Putin, Hassan Rouhani și Turkey Recep Tayyip Erdogan
© Sputnik / Michael Metzel/POOL
BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik. Rusia, Turcia și Iran consideră că obiectivul strategic comun este înfrângerea teroriștilor în Siria care nu renunță la uneltirile lor, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

"Drept  un obiectiv strategic comun vedem înfrângerea totală a teroriștilor care nu renunță la tentativele lor de destabilizare a situației "pe teren", încearcă să împiedice orice proces de restabilire a păcii", a declarat Putin la finalul reuniunii trilaterale de la Ankara.

De asemenea, liderii celor trei state și-au reconfirmat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei.

„Am reușit să ajungem la niște acorduri importante, care au fost definite într-o declarație comună la finalul întrevederii. Voi menționa că în acest document se subliniază angajamentul ferm al Rusiei, Iranului și Turciei de a contribui la consolidarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Arabe Siriene", a declarat Putin.

Liderii au convenit și asupra extinderii cooperării dintre cele trei state în soluționarea problemei din Siria, inclusiv și în cadrul formatului de la Astana, a declarat Putin.

"Am convenit să extindem întregul complex de relații trilaterale în problema siriană. În primul rând, în cadrul procesului de la Astana, care și-a demonstrat eficiența. Anume datorită cooperării strânse între statele-garant — Rusia, Iran și Siria, nivelul violenței în Siria s-a diminuat considerabil", a spus Putin.

Liderii reuniți la Ankara au convenit și asupra acordării unui ajutor umanitar poporului sirian.

"Situația umanitară este oribilă, trebuie să-i ajutăm", a spus liderul iranian Hassan Rohani.

420
Tagurile:
independență, terorism, negocieri, Suveranitate, Hassan Rouhani, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan, Ankara, Rusia, Iran, Turcia, Siria
Тема:
Războiul din Siria (466)
Tematic
Erdogan «răpește» o doamnă din anturajul lui Putin. VIDEO
Statul Islamic din Siria a fost învins complet - Putin
Putin a calificat ultimele alegeri prezidențiale drept cele mai transparente
Putin: În prezent nu există obstacole pentru relațiile dintre Moscova și Ankara
Putin și Erdogan au dat start construcției centralei nucleare Akkuyu în Turcia
Prima vizită după triumful în alegeri: Putin a ajuns la Ankara

Загрузка...