US President Donald Trump speaks during a meeting Republican Congressional leaders about tax reform at the White House in Washington, US, September 5, 2017.

Premieră: Washington Post recunoaște falsitatea din ancheta contra lui Trump

140
(reînnoit 13:50 04.04.2018)
"Trump nu trebuie să greșească, Robert Mueller nu a ezitat să creeze acuzații și rechizitorii pe baza unor chestiuni destul de tangențiale".

BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik, Evan Răutu. Un amplu articol publică prestigiosul cotidian Washington Post, recunoscând implicit lipsa de fundament a anchetei care vizează înţelegeri sau legături secrete între echipa lui Donald Trump şi Rusia în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

"Preşedintele american, Donald Trump, este cercetat de echipa procurorului special Robert Mueller, însă fără să fie pus sub acuzare", scrie cotidianul Washington Post, citând "trei surse apropiate anchetei".

Ce înseamnă asta? Concret și legic, procurorul Robert Mueller îl numește pe Trump "subiect al anchetei", ceea ce înseamnă, în conformitate cu normele americane, că nu există indicii pentru ca persoana în cauză să fie pusă sub acuzare.

Conform Departamentului Justiției, un "subiect„ al unei investigații este o persoană a cărei conduită intră în sfera unei anchete; o "țintă" este o persoană pentru care există dovezi substanțiale care îi conectează la o crimă.

În consecință, în lipsa indiciilor, Mueller a extins ancheta și în alte domenii, verificând inclusiv dacă Trump a încercat să împiedice sondajul. Potrivit surselor Washington Post, Mueller ar fi spus că pregăteşte un raport asupra acţiunilor lui Trump de obstrucţionare a justiţiei.

Donald Trump a denunţat această anchetă ca fiind o "vânătoare de vrăjitoare", dar, s-a exprimat în mai multe rânduri în sprijinul unui "interviu voluntar" pentru a răspunde la întrebările lui Mueller.

Ar fi o greșeală, consideră avocați de prestigiu americani. Dosarul împotriva lui Trump este foarte slab, președintele ar putea crea el însuși probleme, dacă "ar fi de acord cu un interviu și ar comite o greșeală sub jurământ".

"Mueller nu a ezitat să creeze acuzații (oficiale) și rechizitorii pe baza unor chestiuni destul de tangențiale", a declarat Solomon Wisenberg, fost avocat adjunct independent în cazul președintelui Bill Clinton.

Robert Mueller a fost director al FBI şi procuror federal, apropiat al grupărilor numite azi "Deep state". În mai 2017 a fost numit pentru a investiga posibile înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia. După cum se știe, Moscova neagă ferm orice implicare a autorităţilor ruse în campania prezidențială din SUA.

140
Tagurile:
The Washington Post, falsitate, Anchetă, Donald Trump
Tematic
Donald Trump capitulează în Siria
Trump l-a invitat pe Putin la Washington
Consilierii lui Trump vor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei
Trump așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu liderul Coreei de Nord
Donald Trump - palmă pentru istericii și manipulatorii din România și din lume
Serbia se vrea teritoriu neutru pentru negocieri între Putin și Trump

Загрузка...