Matteo Salvini

Un candidat la funcția de premier al Italiei vrea anularea sancțiunilor antirusești

93
(reînnoit 15:48 02.04.2018)
Principalul pretendent la funcția de prim-ministru al Italiei își propune să anuleze sancțiunile împotriva Rusiei, pe care la consideră “absurde”.

BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Unul din principalii pretendenți pentru funcția de prim-ministru al Italiei din partea coaliției de centru-dreapta, liderul partidului Liga Nordului, Matteo Salvini, și-a exprimat speranța că în curând vor fi anulate sancțiunile „absurde" ale Uniunii Europene împotriva Rusiei.

„Sper că în curând voi putea, fiind în guvern, să răspund solicitării președintelui asociației Confindustria Russia. Joc au aceste sancțiuni absurd care aduc prejudicii economiei italiene!", a scris luni Salvini în Twitter.

Duminică, președintele asociației industriașilor italieni în Rusia (Confindustria Russia), Ernesto Ferlenghi, a îndemnat Liga Nordului, într-un interviu oferit ziarului Libero, să adopte drept o direcție prioritară a noului guvern anularea sancțiunilor antirusești. În legătură cu acest fapt, acesta a amintit de vizitele efectuate de Salvini la Moscova, care au fost salutate de antrenprenorii italieni care activează în Federația Rusă și a cerut liderului Ligii Nordului să facă tot ce este posibil pentru continuarea dialogului cu Rusia.

"Trebuie să menținem un dialog cu Moscova. Întreprinderile italiene nu pot suporta pierderile de zeci de miliarde și cotele de piață ca urmare a sistemului de sancțiuni economice, care duce la o criză a parteneriatului nostru strategic cu Rusia, care continuă de 60 de ani", a subliniat Ferlenghi.

93
Tagurile:
sancțiunile antirusești, afaceri, Twitter, Confindustria Russia, Liga Nordului, Ernesto Ferlenghi, Matteo Salvini, Moscova, Italia, Rusia
Tematic
Mişcarea eurosceptică din Italia. „Sfârşitul euro, în doar câțiva ani"
Mișcarea Cinci Stele este gata de dialog cu toate partidele din Italia
Italia, moment istoric: „Revoluţia bunului simț" împotriva UE. Urmează Italexit?
Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
Primele rezultate ale alegerilor din Italia: exit-poll
Liderii dreptei din Italia au apărut împreună în fața publicului

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

196
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

196
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...

Franţa: E necesar un dialog cu Rusia despre stabilitatea strategică şi controlul armelor

83
Referindu-se la contextul „slăbirii progresive a instrumentelor existente de control al armelor”, Ministerul francez de Externe a subliniat că este necesar dialogul cu Rusia în ceea ce privește stabilitatea strategică și controlul armelor.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Rugat să comenteze despre întâlnirea dintre preşedintele rus și cel american, un reprezentant al Ministerului francez de Externe a vorbit despre o „evoluție pozitivă”.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

În plus, Parisul a subliniat necesitatea unui dialog cu Rusia cu privire la stabilitatea strategică.

„Declarația comună a celor doi președinți deschide calea discuțiilor cu privire la stabilitatea strategică și controlul armelor între două țări care dețin în prezent aproape 90% din stocul mondial de arme nucleare. Un dialog cu Rusia cu privire la aceste probleme este necesar în contextul dezintegrării treptate a instrumentelor existente pentru controlul armelor, așa cum au observat șefii de stat și de guvern din cadrul NATO la summitul de la Bruxelles din 14 iunie”, a precizat reprezentantul Ministerului francez de Externe, citat de Sputnik France.

De asemenea, subliniind importanța securității și stabilității continentului, Parisul insistă că nu trebuie trecute cu vederea noi domenii, precum securitatea cibernetică, care joacă un rol important în stabilitatea strategică.

„De asemenea, trebuie luate în considerare noi dimensiuni care joacă un rol în stabilitatea strategică, precum problemele de securitate cibernetică. Sperăm că europenii vor contribui activ la această reflecție cu privire la securitatea și stabilitatea continentului nostru”, a adăugat acesta.

Summitul Putin-Biden

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden a avut loc miercuri, 16 iunie, la Geneva. A fost primul summit ruso-american din 2018, precum și prima întâlnire de când Biden a fost inaugurat președinte.

Unul dintre principalele rezultate este acordul privind lansarea unui dialog bilateral cu privire la stabilitatea strategică. Putin și Biden au reafirmat că nu poate exista niciun câștigător în războiul nuclear.

83
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden

Загрузка...