Matteo Salvini

Un candidat la funcția de premier al Italiei vrea anularea sancțiunilor antirusești

93
(reînnoit 15:48 02.04.2018)
Principalul pretendent la funcția de prim-ministru al Italiei își propune să anuleze sancțiunile împotriva Rusiei, pe care la consideră “absurde”.

BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Unul din principalii pretendenți pentru funcția de prim-ministru al Italiei din partea coaliției de centru-dreapta, liderul partidului Liga Nordului, Matteo Salvini, și-a exprimat speranța că în curând vor fi anulate sancțiunile „absurde" ale Uniunii Europene împotriva Rusiei.

„Sper că în curând voi putea, fiind în guvern, să răspund solicitării președintelui asociației Confindustria Russia. Joc au aceste sancțiuni absurd care aduc prejudicii economiei italiene!", a scris luni Salvini în Twitter.

Duminică, președintele asociației industriașilor italieni în Rusia (Confindustria Russia), Ernesto Ferlenghi, a îndemnat Liga Nordului, într-un interviu oferit ziarului Libero, să adopte drept o direcție prioritară a noului guvern anularea sancțiunilor antirusești. În legătură cu acest fapt, acesta a amintit de vizitele efectuate de Salvini la Moscova, care au fost salutate de antrenprenorii italieni care activează în Federația Rusă și a cerut liderului Ligii Nordului să facă tot ce este posibil pentru continuarea dialogului cu Rusia.

"Trebuie să menținem un dialog cu Moscova. Întreprinderile italiene nu pot suporta pierderile de zeci de miliarde și cotele de piață ca urmare a sistemului de sancțiuni economice, care duce la o criză a parteneriatului nostru strategic cu Rusia, care continuă de 60 de ani", a subliniat Ferlenghi.

93
Tagurile:
sancțiunile antirusești, afaceri, Twitter, Confindustria Russia, Liga Nordului, Ernesto Ferlenghi, Matteo Salvini, Moscova, Italia, Rusia
Tematic
Mişcarea eurosceptică din Italia. „Sfârşitul euro, în doar câțiva ani"
Mișcarea Cinci Stele este gata de dialog cu toate partidele din Italia
Italia, moment istoric: „Revoluţia bunului simț" împotriva UE. Urmează Italexit?
Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
Primele rezultate ale alegerilor din Italia: exit-poll
Liderii dreptei din Italia au apărut împreună în fața publicului
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

15
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

15
Tagurile:
Paris

Загрузка...
Kiev

Ambasada SUA la Kiev neagă ar dirija cu Ucraina

55
Ambasada SUA la Kiev a negat că s-ar implica în procesul de guvernare din Ucraină, în replică la protestele opoziției.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev a reacționat la acțiunile de protest ale partidului “Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, organizate în preajma sediului misiunii diplomatice, susținând că nu se ocupă cu “guvernarea externă” a Ucrainei.

Marți, partidul “Platforma de Opoziție – Pentru Viață” și organizația lui de tineret “Patrioții – Pentru Viață” au organizat o acțiune de protest în fața ambasadei SUA la Kiev, cerând Washingtonului să nu se amestece în problemele interne ale Ucrainei. Potrivit formațiunii politice, forțele de ordine nu au admis accesul a 500 de persoane la manifestație, în special, al celor care purtau pancarte.

“Acuzațiile că Statele Unite și alți parteneri occidentali se ocupă cu “dirijare externă” a problemelor interne ale Ucrainei este nu doar una eronată, dar și dă totul peste cap”, se menționează într-un răspuns al ambasadei la o solicitare unei poziții din partea emisiunii “Libertatea cuvântului lui Savik Șuster” în legătură cu acțiunea “Platformei de Opoziție – Pentru Viață” pe 24 noiembrie.

În același timp, misiunea diplomatică a adăugat că în opinia lor există alte forțe care încearcă să stopeze integrarea euroatlantică a Ucrainei.

55
Tagurile:
Kiev, Ucraina
Tematic
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților
Ucraina se arată deranjată de minoritatea maghiară
Sfaturi pentru Ucraina și raționament vag: Ce-i în neregulă cu declarațiile Maiei Sandu
Pensiile ar putea fi anulate peste 15 ani în Ucraina - premier

Загрузка...