Alegerile parlamentare din Germania 2017

Partidul lui Merkel a cumpărat date personale pentru a influența votul alegătorilor

120
(reînnoit 11:52 02.04.2018)
Două forțe politice din Germania au ajuns în centrul unui scandal după ce presa germană a scris despre modul în care aceste formațiuni au cumpărat de la o companie poștală informațiile despre alegători, date pe care le-au utilizat în campania electorală.

CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik, Octavian Racu. Două partide importante din Germania, CDU și FDP, au cumpărat de la Deutsche Post, o companie poștală gigant, datele personale ale alegătorilor pe care le-a folosit pentru direcționarea publicității spre un public specific, potrivit unui document publicat de Bild am Sonntag, citat de politico.eu.

Atât Uniunea Creștin-Democrată (CDU), condusă de Angela Merkel, cât și Democrații Liberi (FDP) au început să obțină din anul 2005 informații de la o filială a  Deutsche Post, cheltuind înaintea alegerilor de anul trecut zeci de mii de euro în baza acestor informații, afirmă publicația germană.

Deși nu au oferit date despre alegători specifici, informația furnizată de Deutsche Post include peste 100 de caracteristici, inclusiv sexul și nivelul educației a fiecărei gospodării, obiceiurile de consum și alte date socio-demografice specifice care au permis celor două partide germane să-și identifice potențialii alegători pentru alegerile parlamentare.

De asemenea, Deutsche Post ar fi obținut date de la o terță parte, cum ar fi autoritatea de transport din țară, potrivit site-ului companiei.

CDU și FDP au recunoscut că au utilizat informațiile legate de alegători, însă afirmă că au făcut-o în conformitate cu legislația Germaniei cu privire la protecția datelor personale. De asemenea, Deutsche Post a declarat că nu a încălcat nicio lege cu privire la protecția datelor personale, iar adresele alegătorilor nu au fost oferite partidelor politice.

Scandalul vine în contextul în care oamenii din Europa și SUA sunt tot mai nemulțumiți de modul în care sunt utilizate datele personale pentru promovarea unor campanii, cum ar fi în cazul companiei Cambridge Analytica, care a colectat datele personale a peste 50 milioane de utilizatori Facebook, care au fost utilizate în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA în anul 2016.

Facebook nu recunoaște că ar fi încălcat legislația, însă tactica partidelor politice de utilizare a informațiilor colectate din rețele de socializare pentru a atrage potențiali alegători a ajuns un subiect tot mai disputat în spațiul public.

120
Tagurile:
datele personale, Deutsche Post, Cambridge Analytica, Alegerile parlamentare din Germania, Campanie electorală, Scandal, Facebook, Uniunea Creștin-Democrată, FDP, CDU, Angela Merkel, Germania
Тема:
Alegerile parlamentare din Germania 2017 (16)
Tematic
Ameninţare la adresa Brexit: Dezvăluirile explozive în scandalul Cambridge Analytica
Declarația zilei: "Facebook - armă și rețea de spionaj de la Departamentul de Stat"
UE ar putea înlocui Facebook cu o rețea europeană de socializare

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

58
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
Crimeea

Reprezentantul Crimeii, oprit vorbească la Forumul ONU

82
(reînnoit 19:26 21.09.2020)
Reprezentantului Crimeii nu a fost lăsat să-și ducă la capăt luarea sa de cuvânt în cadrul Forumului regional al ONU.

CHIȘINĂU,21 sept – Sputnik. Copreședintele Adunării popoarelor slave din Crimeea, Roman Cegrințev, a declarat că a fost întrerupt în timp ce-și ținea discursul la Forumul Regional European al ONU.

”La cuvintele Crimeea rusească, moderatorul forumului m-a întrerupt și nu mi-a permis să-mu duc la capăt discursul”, a relatat el pentru RIA Novosti.

Interlocutorul Agenției a subliniat de asemenea că, fiind belarus de naționalitate și președinte al Comunității belaruse din Crimeea, planifica să abordeze în luarea sa de cuvânt tema mediilor de informare occidentale și altor instituții care, utilizând metoda ”știrilor false”, încearcă să creeze dispoziții antirusești în Belarus.

Forumul Regional European al Organizației Națiunilor Unite are loc la Geneva și este consacrat contracarării incitării la ură pe rețelele de socializare și urii împotriva minorităților. Cegrințev a participat la Forum în regim de videoconferință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

82
Tagurile:
ONU, Crimeea
Tematic
"Mistralele rusești": În Crimeea vor fi construite nave universale de desant
Vizita de lucru a lui Putin în Crimeea, amânată pentru ziua de luni
ONU: „lockdown”-ul poate cauza mai mulţi morţi decât Covid
În Crimeea a fost adus un omagiu ostașilor lui Ștefan cel Mare
La Adunarea Generala a ONU va fi difuzată declarația lui Putin
ONU: Cu ce se va confrunta omenirea după pandemie -sărăcie, foamete, mortalitate infantilă
Trump nu va participa la Adunarea Generală a ONU
Autoritățile din Crimeea, despre condițiile impuse turiștilor din cauza COVID-19

Загрузка...