Города Мира. Вена

Austria acuză Londra de presiuni pentru expulzarea diplomaților ruși

380
Marea Britanie a încercat să exercite presiuni asupra Austriei, pentru ca Viena să adopte măsuri împotriva Rusiei în legătură cu otrăvirea fostului ofițer GRU Serghei Skripal și fiicei acestuia. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl.

BUCUREȘTI, 29 mar — Sputnik. Potrivit diplomatului, Viena a decis să nu expulzeze diplomații ruși nu din cauza dorinței de a evita o reacție a Moscovei, ci din dorința de a menține dialogul. Ministrul a menționat că Austria exclude adoptarea oricăror măsuri împotriva Rusiei.

„Pentru noi este important să promovăm o astfel de diplomație, care ne permite să menținem un dialog", a spus ministrul Afacerilor Externe al Austriei.

Ambasadorul britanic de la Viena, mai spune Kneissl, a încercat în mai multe rânduri să exercite presiuni asupra autoritățile austriece, pentru a le determina să urmeze celelalte state ale Europei, care au decis să expulzeze diplomații ruși. Cu toate acestea, Austria a decis să se abțină de la astfel de acțiuni.

"Marea Britanie a mai încercat să exercite presiuni asupra Austriei pentru a o determina să adopte măsuri împotriva Rusiei în cazul lui Skripal", a declarat ministrul.

De asemenea, Kneissl a răspuns la critica fostului reprezentant la OSCE pentru combaterea radicalismului și extremismului, Peter Neumann, care a acuzat Austria de "arderea de poduri" în relațiile cu Occidentul.

"Nu ardem nimic. Indiscutabil, suntem un stat occidental. Cine spune astfel de lucruri, nu știe despre ce vorbește", a declarat ministrul, fiind citat de Kronen Zeitung.

Diplomatul a reamintit că Austria a aderat la Uniunea Europeană în anul 1995 ca stat neutru.

"Austria este un stat neutru și se vede drept un constructor de poduri între Est și Vest", a subliniat Kneissl.

Ea presupune că limitarea prezenței diplomatice a Rusiei în Austria va face imposibil orice dialog în cadrul OSCE.

„La Viena se află sediul OSCE și în fiecare zi de joi ne adunăm acolo cu reprezentanții statelor membri. Acolo se discută despre problemele existente între Est și Vest. În cazul în care va fi limitată prezența Rusiei, atunci cel mai important dialog la nivel de funcționari de stat, în special a diplomaților, va fi imposibil", a constatat ministrul.

Diplomatul a reamintit despre ruperea relațiilor diplomatice între SUA și Iran în anul 1980, care, în opinia ei, a avut consecințe negative.

Austria își asumă rolul de intermediar

Kneissl a mai declarat că Austria exclude adoptarea oricăror măsuri împotriva Rusiei.

"În cazul în care toate probele vor arăta spre Rusia sau se va afla că ea a dat astfel de dispoziții, atunci în baza convenției de interzicere a armelor chimice poate fi elaborat un mecanism de întreprindere a unor acțiuni multilaterale. Niște acțiuni bilaterale din partea noastră nu se află pe agenda noastră, le excludem în totalitate", a subliniat ministrul Afacerilor Externe al Austriei.

De asemenea, ea a anunțat despre disponibilitatea Vienei de a-și asuma rolul de intermediar în conflictul dintre Marea Britanie și Rusia în legătură cu cazul Skripal.

"Suntem deschiși pentru toți și dacă ni se va solicita servicii de intermediere, atunci le vom asuma cu bucurie", a declarat diplomatul.

380
Tagurile:
expulzarea, diplomați ruși, presiuni, ministrul afacerilor externe, OSCE, Karin Kneissl, Viena, Londra, Moscova, Austria, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (118)
Tematic
Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși
Austria cere UE adoptarea unor măsuri dure împotriva SUA
Kremlinul promite măsuri de răspuns țărilor care au expulzat diplomați ruși
Cer probe concludente: unele țări au refuzat să expulzeze diplomați ruși
Analist român despre expulzarea diplomaților ruși de la Chișinău și București
Ultima Oră: Moldova expulzează trei diplomați ruși
Diplomat rus: „Cel mai probabil” expulzarea diplomaților ruși a fost planificată
MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului
Rusia expulzează 23 de diplomaţi britanici, declarându-i "persona non grata"
Rusia va expulza diplomați britanici
Boris Johnson

Știrea nopții: Marea Britanie, decizia momentului în criza COVID

6
(reînnoit 08:44 10.05.2021)
Premierul britanic, Boris Johnson, face un anunț așteptat de britanici – dar este și exemplu pentru cei de pe continent

BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Premierul Boris Johnson este omul zilei – presa internațională anunță că acesta va confirma astăzi relaxarea restricţiilor datorate pandemiei.

Decizia de datorează în primul rând îmbunătăţirii situaţiei medicale, dar și vaccinării masive a britanicilor - peste 35 de milioane din cei 68 de milioane de locuitori primind prima doză de vaccin.

Anunțul va fi făcut în această după amiază, când Johnson va face publică ”a treia etapă a foii sale de parcurs pentru ieşirea din lockdown”, anunță AGERPRES.

”Noua etapă va intra în vigoare la 17 mai, dată la care vor fi, de asemenea, relaxate unele restricţii privind călătoriile în străinătate”, transmite sursa citată, arătând că începând de la acea dată, britanicii ”ar urma să aibă voie să se întâlnească în locuri închise: şase persoane cel mult sau două familii”.

De asemenea, barurile şi restaurantele ar urma să funcționeze și în interior, iar nunţile să aibă până la 30 de participanţi, în timp ce în exterior, adunările cu mai mult de 30 de persoane ar urma să rămână interzise.

”Programul nostru de vaccinare continuă cu succes - mai mult de două treimi dintre adulţii din Marea Britanie au primit până acum o primă doză - şi acum putem ieşi din lockdown cu prudenţă, dar ireversibil”,  se arată într-un document al Guvernului britanic, citat de presa internațională.

Marea Britanie deține recordul de decese COVID-19, cu peste 127.000 de morţi, cei mai mulți fiind în Anglia.

 

6
Tagurile:
Marea Britanie, coronavirus, Criză, COVID-19
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

624
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

624
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...