Militari

UE a explicat necesitatea unui plan de intensificare a mobilității militare

66
(reînnoit 18:46 28.03.2018)
Comisia Europeană a invocat impredictibilitatea situației internaționale drept motiv pentru elaborarea planului de sporire a mobilității militare în interiorul și în afara UE.

BUCUREȘTI, 28 mar — Sputnik. Elaborarea planului de sporire a mobilității forțelor armate la frontierele UE este legată, într-o anumită măsură, de sporirea impredictibilității situației internaționale, a declarat miercuri în cadrul unui briefing comisarul pentru transporturi, Violeta Bulc.

Autoritățile UE au prezentat azi un plan de acțiuni orintate pe sporirea mobilității militare în interiorul și în afara Uniunii Europene, menit să aprofundeze nivelul de cooperare al statelor UE în desfășurarea trupelor și materialului de război în cazul declanșării unei situații de criză.

"Suntem martori ai faptului că evoluțiile pe arena internațională au devenit impredictibile. Măsurile date sunt luate în cadrul eforturilor depuse în domeniul apărării și dorințelor noastre de intensificare a coordonării activității militare", a spus ea, fiind întrebată dacă elaborarea planului UE de sporire a mobilității militare ar putea avea vreo legătură cu factorul rusesc.

"Trăim într-o lume impredictibilă, mărturie sunt evenimentele din ultimii ani. Trebuie să fim pregătiți de orice situație, însă sper că acestea nu vor apărea", a adăugat ea, subliniind că o coordonare între UE și NATO în realizarea acestor măsuri nu presupune că este vorba de un plan al alianței.

În contextul contradicțiilor cu Rusia în problema Ucrainei, țările NATO au anunțat despre lărgirea activității militare în Europa, inclusiv consolidarea forțelor de reacție rapidă, sporirea contingentului militar american, dezvoltarea programului de exerciții și patrulare, precum și majorarea cheltuielilor pentru apărare. Rusia a declarat că este vorba de o intensificare fără de precedent a nivelului activității NATO la frontierele rusești.

Pe 28 octombrie, statele membre ale NATO vor desfășura la frontierele Rusiei exerciții de mare amploare, în care vor fi implicați 45 mii de militari, a anunțat anterior comandantul Corpului Marin al SUA, generalul Robert Neller.

66
Tagurile:
mobilitate militară, Forțele armate, plan, NATO, Violeta Bulc, Robert Neller, Uniunea Europeană, Rusia
Tematic
Un raport șocant al armatei germane prezice colapsul UE până în 2040
NATO la răscruce. Semnalul că UE se îndreaptă spre crearea propriei armate
Planul înființării unei armate europene provoacă disensiuni în cadrul UE
România vrea pe capul ei și armata UE, în afară de cea a NATO și militarii SUA

Загрузка...