facebook, cenzură

UE ar putea înlocui Facebook cu o rețea europeană de socializare

229
(reînnoit 19:34 27.03.2018)
Blocul comunitar ar putea lansa propria rețea de socializare, care să corespundă regulilor și normelor europene, a anunțat comisarul UE pentru economia digitală Mariya Gabriel.

BUCUREȘTI, 27 mar — Sputnik. În UE ar putea apărea proiecte alternative rețelei de socializare Facebook, care ar răspunde cerințelor europene de protecție a datelor personale, a declarat marți comisarul pentru economia digitală, Mariya Gabriel.

"De la bun început (al scandalului legat de Facebook — n.r.) am declarat că utilizarea datelor cu caracter personal în scopuri care nu corespund principiilor și normelor este inacceptabilă. Continuăm să urmărim evoluția situației. În afară de aceasta, Comisia Europeană a venit cu o inițiativă legislativă în acest domeniu", a anunțat marți eurocomisarul în cadrul unui briefing.

Fiind întrebată de jurnaliști dacă UE, în legătură cu scandalul în jurul Cambridge Analytica, ar intenționa să creeze o rețea de socializare asemănătoare cu Facebook, un soi de "Facebook european", comisarul european a declarat că va susține orice inițiativă europeană care ar consolida poziția de lider al UE în domeniul digital.

"Luând în considerare acele reguli pe care dorim să le stabilim, astăzi acționăm în câteva direcții. Pe de o parte, nu e obligatoriu să copiem ceea ce există deja. Trebuie să susținem posibilitățile noastre inovative. Vreau ca noi să susținem aceste eforturi", a declarat ea.

Anterior, Comisia Europeană a anunțat că Věra Jourová, comisarul pentru problemele justiției și drepturile consumatorilor, a expediat companiei Facebook o scrisoare în care a solicitat explicații în legătură cu scandalul din jurul companiei Cambridge Analytica și furtul datelor cu caracter personal ai utilizatorilor.

Publicația New York Times a scris că firma Cambridge Analytica, care a obținut ilegal date personale a peste 50 milioane de utilizator Facebook, a colaborat cu echipa lui Donald Trump, în perioada campaniei electorale. Compania a utilizat datele utilizatorilor, pe care le clasifica în funcție de opțiunile politice, pentru afișarea publicități care coincidea cu zonele lor de interes ale internauților.

Procurorul general al statului Massachusetts, Maura Healey, a anunțat despre demararea unei anchete în ceea ce privește Facebook și compania Cambridge Analytica.

Într-un interviu oferit CNN, Mark Zuckerberg a declarat că îi pare rău că a dezamăgit utilizatorii în situația legată de Cambridge Analytica. Zuckerberg a recunoscut că nu trebuia să aibă încredere în această companie. Anterior, fondatorul Facebook a recunoscut într-o postare publicată în rețeaua de socializare că "au fost comise anumite greșeli care au condus la scandalul legat de Cambridge Analytica".

229
Tagurile:
date cu caracter personal, Cambridge Analytica, rețea de socializare, scandal, Facebook, Maura Healey, Věra Jourová, Mariya Gabriel, Mark Zuckerberg, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA
Тема:
Facebook (54)
Tematic
Facebook vă urmărește: Ghid despre cum să vă puneţi la adăpost datele personale
CENZURĂ! Facebook aplică soluția finală unui jurnalist român
Udrea, dispusă să pună poze pe Facebook chiar şi de la ginecolog
Şoc! Mircea Marian, supărat că nu poate vedea poze cu premierul Dăncilă pe Facebook
Zuckerberg: utilizatorii Facebook vor decide ce surse de știri sunt credibile
Vezi cum procedează Facebook cu conturile false
Cenzura pe Facebook și lupta cu fake news: Franța, în pragul unei dictaturi
Împușcată, în timp ce transmitea LIVE pe Facebook (VIDEO)
Facebook: cenzură de tip bolşevic/nazist împotriva vocilor antiglobaliste
Conferința de presă a candidatului Svetlana Tihanovskaia

Echipa lui Tihanovskaia a demarat formarea consiliului de preluare a puterii în Belarus

39
(reînnoit 16:03 15.08.2020)
Echipa candidatului Svetlana Tihanovskaia a lansat procesul de formare a consiliului coordonator pentru transferul puterii în Belarus.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Echipa de campanie a candidatului pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a demarat procesul de formare a unui consiliu coordonator pentru transferul de putere în țară. Nu toți doritorii vor putea intra în componența de bază a acestuia, însă “toți vor putea să-și împărtășească ideile”, a anunțat sâmbătă serviciul de presă al staff-ului.

“Demarăm procesul de formare a consiliului coordonator. E un grup de lucru extins al celor mai respectabile personalități ale societății, care urmează să discute și să elaboreze mecanisme sigure și stabile pentru asigurarea transferului de putere”, se menționează în comunicat.

Se menționează că „acum sunt recepționate cererile din partea unor potențiali membri”.

„Nu există o procedură sau o formă strictă, puteți exprima doar dorința și să vă confirmați autoritatea cărui grup social, profesii sau domeniu sunteți. Vom forma în cadrul consiliu grupuri de lucru și un prezidiu pentru luarea operativă a deciziilor”, se subliniază în comunicat.

Se subliniază că „nu toți doritorii vor putea intra în componența consiliului, însă vor putea să-și împărtășească ideile”.

“Drept confirmare a autorității potențialului membru vor fi servi realizărilor, deciziile formale de înaintarea lor. Nu există niște criterii formale, criteriile de bază sunt încrederea și respectul unui cerc larg al belarușilor”, menționează echipa Svetlanei Tihanovskaia.

39
Tagurile:
Belarus, Svetlana Tihanovskaia
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus

Загрузка...
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko

Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus

107
(reînnoit 14:42 15.08.2020)
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko au discutat astăzi despre situația din Republica Belarus după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președinții Rusiei și Belarus au discutat telefonic despre situația din republică, anunță Sputnik Belarus.

Cei doi lideri și-au exprimat speranță că problemele apărute în republică se vor rezolva cât mai curând, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“Aleksandr Lukașenko a informat despre situația din Belarus, create după alegerile prezidențiale. Ambele părți și-au exprimat încrederea că toate problemele vor fi rezolvate în curând”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

Mai devreme, liderul belarus a declarat în cadrul unei ședințe la Minsk că împotriva țara lui “a fost declanșată o agresiune”. Lukașenko a menționat că situația legată de tulburările sociale după alegerile prezidențiale amenință “nu doar Belarusul”, dar și întregul Stat Unional.

“Observăm ce se întâmplă. Nu încercați să ne liniștiți cu acțiunile și demonstrațiile pașnice. Observăm ce se întâmplă în profunzime. Vedem foarte bine. Apropo, am citit instrucțiunile revoluțiilor colorate. Mai mult, pe lângă metodele revoluțiilor colorate (e o particularitate, despre ea vom discuta astăzi la Ministerul Apărării, la Centrul de Control Strategic) au apărut niște elemente ale unei imixtiuni străine”, a declarat Lukașenko, astăzi, în cadrul unei reuniuni la Minsk, potrivit Sputnik Belarus.

Ieri, Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că 32 de cetățeni ruși, care fusese reținuți pe 29 iulie în Minsk, au fost eliberați și se află pe teritoriul rus. O persoană, care avea dublă cetățenie – rusă și belarusă, a rămas în republică.

Protestele în masă au izbucnit în toată Republica Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, în care învingător a fost anunțat președintele în exercițiu, Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, acesta a obținut 80,1 la sută din voturi.

107
Tagurile:
Belarus, Aleksandr Lukașenko, Vladimir Putin
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși
Militarii au forțat demonstranții din Minsk să se distanțeze de sediul Guvernului
UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului
Lukașenko: Observăm niște elemente ale unei imixtiuni externe

Загрузка...
Traian Băsescu

Sondaj politic de ultimă oră Băsescu îl anulează pe Nicușor Dan

0
(reînnoit 16:58 15.08.2020)
Alegerile se desfășoară într-un singur tur - intrarea lui Traian Băsescu anulează șansele lui Nicușor Dan, diferența dintre el și Firea fiind substanțială

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Sondaj de ultimă oră al SOCIOPOL - dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pe cine ar vota bucureștenii ca primar general.

Din câte se vede, intrarea lui Traian Băsescu anulează șansele lui Nicușor Dan, diferența dintre el și Firea fiind substanțială. Reamintim că alegerile se desfășoară într-un singur tur, câștigă candidatul cu cel mai bun procentaj, nu trebuie să treacă pragul de 50% plus 1 vot. 

Iată cifrele Sociopol:

Gabriela Firea - 41%

Nicușor Dan - 34%

Traian Băsescu 15%

Călin Popescu Tăriceanu - 5%

La votul politic, la Consiliul General al Municipiului București, situația e mult mai complicată – Băsescu NU a reușit să transfere popularitatea sa echipei lui Tomac.

PSD - 29%

PNL - 28%

USR-PLUS - 21%

Pro Romania - 7%

PMP - 6%

ALDE - 4%

Cercetarea a fost făcută în perioada 3-12 august pe un eșantion reprezentativ de 1805 de persoane, prin metoda CATI, marjă de eroare fiind de 2,4% la un nivel de încredere de 95%.

0
Tagurile:
București, România, Sondaj, alegerile locale, Traian Băsescu
Tematic
A început circoteca: viceprimarul Capitalei s-a îmbrâncit cu Nicușor Dan
Mugur Ciuvică îl dă în vileag pe Nicușor Dan – lovitură pentru ”cinstitul” candidat
Nicușor Dan a încălcat legea – Poliția trece cu vederea? Mulți au plătit greu, dar el nu?!
Gabi Firea, lovitură în plin pentru Nicușor Dan! Fără replică!

Загрузка...