Города Мира. Вена

Austria și Slovenia refuză expulzeze diplomați ruși

389
(reînnoit 19:37 26.03.2018)
Viena și Ljubljana au anunțat că nu se alătură demersului mai multor țări în legătură cu scandalul din jurul cazului otrăvirii fostului ofițer rus GRU, Serghei Skripal.

BUCUREȘTI, 26 mar — Sputnik. Austria nu va expulza diplomați ruși în legătură cu cazul Skripal, urmând să păstreze deschise canalele de dialog diplomatic cu Moscova, a declarat agenției RIA Novosti reprezentantul guvernului austriac, Peter Launsky-Tieffenthal.

"Nu vom lua niciun fel de măsuri la nivel național, nu vom expulza diplomați. Motivul este următorul: vrem să menținem deschise canalele de dialog diplomatic cu Rusia. Austria este o țară neutră, reprezentând o punte între Est și Vest", a spus Launsky-Tieffenthal.

De asemenea, potrivit portalului Delo, premierul interimar al Sloveniei, Miro Cerar, a declarat că oficialitățile de la Ljubljana nu vor expulza diplomați ruși în legătură cu cazul Skripal.

Lista statelor care nu intenționează să adopte măsuri diplomatice împotriva Rusiei o completează, la momemt, Slovacia, Portugalia, Malta, Luxemburg, Cipru, Irlanda, Grecia, Ungaria, Bulgaria și Belgia.

389
Tagurile:
diplomați ruși, Expulzare, Miro Cerar, Peter Launsky-Tieffenthal, Serghei Skripal, Slovenia, Austria, Rusia
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
România se alătură războiului diplomatic împotriva Rusiei
MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului
Rusia expulzează 23 de diplomaţi britanici, declarându-i "persona non grata"
Rusia va expulza diplomați britanici

Загрузка...